2012-05-31 15:14:28
Φωτογραφία για ΔΕΙΤΕ: Το ντεκολτέ μετακομίζει!
Η νέα μόδα ήρθε για να μείνει ολόκληρο το καλοκαίρι τουλάχιστον, το οποίο, εξαιτίας της, αναμένεται ότι θα είναι πολύ αποκαλυπτικό Αν συνέβαινε μόνο με τα εξώπλατα φορέματα, τότε το ζήτημα θα ήταν απλό και ίσως ανάξιο λόγου. Αλλά πρόκειται για μια ξεκάθαρη, άλλη τάση, που την ακολουθούν και τα φορέματα και οι μπλούζες με πλάτη και η οποία θέλει το ντεκολτέ να φεύγει από τη θέση του και να εγκαθίσταται κάτω από τη μασχάλη. Κι αν το «πλαϊνό ντεκολτέ» ήταν κάπως συμμαζεμένο πάλι κανείς δεν θα ασχολείτο, αλλά πρόκειται για ένα «βαθύ πλαϊνό ντεκολτέ» που επίτηδες θέλει να αφήνει το στήθος να φαίνεται, πολύ περισσότερο απ’ όσο συνηθίζεται.

Ως επίσημο λανσάρισμα της νέας μόδας θεωρείται η εμφάνιση της Angelina Jolie στην βραδιά των Όσκαρ. Άλλοι παρατηρητές λένε ότι η τελική επιβεβαίωση δόθηκε από την Gwyneth Paltrow με το μίνι φόρεμα Prada που φόρεσε στο γκαλά του Metropolitan Museum στις αρχές του Μαΐου. Το σίγουρο πάντως είναι ότι τις τελευταίες μέρες, στο φεστιβάλ των Καννών και στο Grand Prix του Monaco, οι φωτογράφοι αποθέωσαν την νέα τάση σε «πλήρη ανθοφορία».


Το θέμα είναι πια ο απολογισμός των «παράπλευρων απωλειών». Έτσι, το πρώτο που φεύγει από τη μέση είναι το σουτιέν – αυτό εξυπακούεται, ως αυτονόητο. Καθώς όμως προχωράει το καλοκαίρι, μάλλον θα δούμε να φεύγει από τη θέση του και το σουτιέν του μαγιό. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να φοράς «βαθύ πλαϊνό ντεκολτέ» για να αφήνεις να φαίνεται μια ασπρίλα στην περιοχή του στήθους, ενώ το υπόλοιπο σώμα είναι όμορφα μαυρισμένο από τον ήλιο.

Κατά συνέπεια, προβλέπεται ότι θα επιστρέψουμε στις «εϊτίλα» τόπλες εμφανίσεις στην παραλία (ειδικά φέτος, που τοsolarium, το οποίο είναι μια κάποια εναλλακτική για σωστό καθολικό μαύρισμα-, δαιμονοποιείται ξανά και με πολύ σκληρότερα λόγια αυτή τη φορά, από όλα τα μίντια).

Προς το παρόν πάντως, οι πρώτες ενστάσεις αφορούν στην «απώλεια» του σουτιέν στις βραδινές εμφανίσεις. Σοβαρά περιοδικά διατείνονται ότι για να διατηρείται το chic σκέλος μιας εμφάνισης με «βαθύ πλαϊνό ντεκολτέ», αυτή θα πρέπει να υποστηρίζεται με c-cups (βλ. «καπάκια στήθους»). Διαφορετικά το όλον μπορεί να πάρει κλίση προς το υπερσεξουαλικοποιημένο και το chic να μπατάρει διαπαντός.

Ένα άλλο πρόβλημα που γεννιέται είναι ο «υψηλός κίνδυνος ατυχήματος», δηλαδή, εξαιτίας μιας απότομης κίνησης, -για παράδειγμα, μιας χορευτικής φιγούρας σε πάρτυ-, μπορεί το στήθος να γλιστρήσει έξω από το «βαθύ πλαϊνό ντεκολτέ» και αφού παραδοθεί σε κοινή θέα, να ακολουθήσει η άχαρη φάση του συμμαζέματός του. Με άλλα λόγια, αυτό σημαίνει ότι η νέα μόδα περιορίζει κάπως την κινητικότητα εκείνης που την ακολουθεί.

Τέλος υπάρχει και η «χειρότερη» απ’ όλες τις παράπλευρες απώλειες: η αποκάλυψη της περιοχής των πλευρών και γενικότερα εκείνης κάτω από την μασχάλη, η οποία στις περισσότερες γυναίκες δεν είναι τόσο σφριγηλή και τσιτωμένη, όσο στις μεγάλες σταρ που καθιέρωσαν την μόδα του πλαϊνού ντεκολτέ. Πράγμα που σημαίνει ότι, το καλοκαίρι, ίσως δούμε μικρές δίπλες και παχάκια που συνήθως δεν βλέπουμε. Αυτό θα γίνει μεν σταθερό θέμα συζητήσεων και αντικείμενο πολλής ειρωνείας, αλλά έχει και ένα καλό: ίσως μας θυμίσει πόσο πιο ευχάριστο είναι να αγαπάμε την ανθρώπινη αδυναμία, απ’ ότι την ανθρώπινη αλαζονεία που απαιτεί από όλες τις γυναίκες να είναι επίγειες θεές.

Κάντε κλικ για να δείτε τις φωτογραφίες σε μεγέθυνση.

coolspotting.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ