2018-04-16 05:44:04
Φωτογραφία για Έναρξη καταγραφής των μόνιμων κατοίκων για ελεύθερη διέλευση από διόδια
Η ηλεκτρονική καταγραφή αφορά τους μόνιμους κατοίκους των Δήμων Αχαρνών, Διονύσου και Κηφισιάς καθώς και αυτούς του Δήμου Ωρωπού για τα υπάρχοντα πλευρικά διόδια. Εκπτωτικό πρόγραμμα για τους εργαζόμενους, συχνούς χρήστες, στις προαναφερόμενες περιοχές

Την έναρξη της ηλεκτρονικής καταγραφής των μόνιμων κατοίκων των Δήμων Αχαρνών, Διονύσου και Κηφισιάς για την ελεύθερη διέλευση τους μόλις αρχίσει να εφαρμόζεται το Ηλεκτρονικό Σύστημα Αναλογικής Χρέωσης των Διοδίων, ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών.

Η ηλεκτρονική καταγραφή αφορά και τούς μόνιμους κατοίκους του Δήμου Ωρωπού από τα υπάρχοντα πλευρικά διόδια, ενώ γίνεται μέσω ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης και στοιχείων, στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου «ο υπουργός υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης μετά την εκκίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας για το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων απέστειλε επιστολή στην Εταιρεία Παραχώρησης για τη μη κατασκευή των σταθμών διοδίων στις περιοχές Βαρυμπόμπης, Αγίου Στεφάνου και Σχηματαρίου Χαλκίδας, που προβλέπονται τόσο στις αρχικές συμβάσεις του 2006 όσο και στις αναθεωρημένες του 2013».


Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υποδομών, στη συμφωνία που επετεύχθη με την Εταιρεία Παραχώρησης προβλέπεται ότι οι μόνιμοι κάτοικοι των Δήμων, Διονύσου, Κηφισιάς και Αχαρνών δεν θα πληρώσουν διόδια, στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου που καλύπτουν και οι τρεις Δήμοι, με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικής χρέωσης.

Για τους δημότες που είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού, προβλέπεται με την ολοκλήρωση της καταγραφής ελεύθερη διέλευση από τους οκτώ πλευρικούς σταθμούς διοδίων, ενώ «όπως ήδη έχει δηλώσει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, θα υπάρξει πρόσθετη διαπραγμάτευση για να υπάρξει σχετική μέριμνα και για τα μετωπικά διόδια».

Σημειώνεται ότι η καταγραφή αποτελεί σημαντικό στοιχείο για τις προβλέψεις πιθανών πρόσθετων απαλλαγών.

Στην ίδια συμφωνία προβλέπεται η ελεύθερη διέλευση των συμπολιτών μας με αναπηρία, που επίσης πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση και τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία.

Για τους εργαζόμενους στις προαναφερόμενες περιοχές, συχνούς χρήστες, η συμφωνία προβλέπει εκπτωτικές χρεώσεις, αναλόγως τον αριθμό των διελεύσεων ανά μήνα που φθάνουν σε ποσοστό 50%.

Εκπτωτικό πρόγραμμα εργαζομένων

Ειδικότερα, δημιουργείται ειδικό Εκπτωτικο Πρόγραμμα Εργαζομένων που θα αφορά τους εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας, οι οποίοι χρησιμοποιούν καθημερινά τον αυτοκινητόδρομο, για να μετακινηθούν από και προς το χώρο εργασίας τους.

Το πρόγραμμα θα εφαρμόζεται ανά ημερολογιακό μήνα και, επιπλέον των τυχόν υφισταμένων εκπτωτικών προγραμμάτων μηνιαίων διαδρομών, παρέχονται πέντε επιπλέον διαδρομές χωρίς την καταβολή αντιτίμου, αμέσως μετά την 40η μηναία διέλευση.

Συγκεκριμένα θα παρέχεται:

. από την 11η έως την 20η διέλευση, έκπτωση 5%.

. από την 21η έως την 30η διέλευση, έκπτωση 15%.

.από την 31η έως την 40η διέλευση, έκπτωση 20%.

.από την 41η έως την 45η διέλευση, δωρεάν διέλευση.

.από την 46η έως την 50η διέλευση, έκπτωση 40%.

.από την 51η διέλευση, έκπτωση 50%.

Η ηλεκτρονική φόρμα καταγραφής των μονίμων κατοίκων στους τέσσερις δήμους, έχει ήδη αναρτηθεί στο site του υπουργείου (www.yme.gr).

Τα δικαιολογητικά έγγραφα που πρέπει να καταθέσουν οι δικαιούχοι των τεσσάρων δήμων σε ηλεκτρονική πάντα μορφή είναι:

.Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας του προσώπου που θα εγγραφεί στον κατάλογο ως μόνιμος κάτοικος.

.Αντίγραφο πρόσφατου Εκκαθαριστικού Εφορίας.

.Άδεια κυκλοφορίας του οχήματος ή των οχημάτων για τα οποία ζητείται η διέλευση από τα διόδια ως όχημα μόνιμου κατοίκου.

.Για τα τα ΑμεΑ θα πρέπει να υποβληθεί δελτίο στάθμευσης ΑμεΑ.

Ακολουθεί ενδεικτικά η φόρμα της ηλεκτρονικής αίτησης:

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ