2018-04-16 15:42:21
Φωτογραφία για Κύκλωμα trafficking εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί - Με ένα like και ένα σχόλιο στο Facebook προσπαθούσαν να θέσουν τα θύματά τους και πάλι υπό έλεγχο
Τις εντόπισαν στη Λευκορωσία σε οικτρή οικονομική και κοινωνική κατάσταση, τους υποσχέθηκαν μία νόμιμη εργασία στην Ελλάδα με καλές απολαβές, αλλά τις έκλεισαν σε διαμερίσματα στο κέντρο

της Αθήνας και τις υποχρέωναν να εκδίδονται σε τέσσερις οίκους ανοχής του κυκλώματος.

Δύο κοπέλες κατάφεραν να ξεφύγουν από την επιτήρηση τού κυκλώματος κατέφυγαν σε ΜΚΟ και από εκεί αποφάσισαν να καταθέσουν στα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Για δύο μήνες οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν στενά τους οίκους ανοχής και τα μέλη του κυκλώματος. Κατά την έρευνά τους διαπίστωσαν ότι τα μέλη παρακρατούσαν τα διαβατήρια των γυναικών-θυμάτων τους και τις υποχρέωναν να εργάζονται για 15-16 ώρες την ημέρα και να... εξυπηρετούν σαράντα πελάτες ημερησίως προς σαράντα ευρώ. Το κύκλωμα καρπωνόταν το σύνολο των κερδών, ενώ τα θύματα έπαιρναν μόλις δέκα ευρώ μεροκάματο.

Τα μέλη του κυκλώματος, όταν "έχασαν" τα δύο κορίτσια, προσέλαβαν ιδιωτικό ερευνητή για να τα βρει, λέγοντάς του ότι είχαν εξαφανιστεί από το σπίτι τους, ενώ δημιούργησαν ψεύτικα προφίλ στο Facebook, προσπαθώντας να τις προσεγγίσουν με ένα like ή ένα σχόλιο, προκειμένου να τις θέσουν και πάλι υπό τον έλεγχό τους.

Μανώλης Ασαριώτης
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ