2018-04-16 16:00:53
Φωτογραφία για 3 πράγματα που τρως και μετά σε τρώει το άγχος
Η διατροφή και το άγχος είναι στο μυαλό μιας γυναίκας δύο έννοιες αλληλένδετες. Τρως πολύ, αγχώνεσαι μήπως παχύνεις. Κάνεις δίαιτα, αγχώνεσαι μήπως και δεν τα καταφέρεις.

Ή το ανάποδο. Έχεις άγχος, τρως για να ξεσπάσεις κάπου την τρικυμία μέσα σου. Συνήθως σε αυτά τα κυματιστά πατατάκια. Τη σακούλα ολόκληρη, εννοείται. Και μετά νιώθεις ακόμα περισσότερο αγχωμένη για το τι θα αντικρύσεις στη ζυγαριά.

Μιλάμε για έναν φαύλο κύκλο αυτοκαταστροφής, ξεκάθαρα.

Το θέμα είναι πολλαπλών επιπέδων αλλά εδώ θα σου πω ποιες είναι οι κατηγορίες τροφών που εντείνουν το άγχος σου και καλό θα ήταν να περιορίσεις:

1. Ζάχαρη:

Μπορεί να πίνεις τον καφέ σου σκέτο, έχε όμως υπόψιν σου ότι η ζάχαρη κρύβεται σε πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα. Φυσικά και ξέρεις ότι τα γλυκά είναι ένας υπέροχος τρόπος διαφυγής αλλά ναι, είναι συγκλονιστικό αλλά θα στο πω, σε γεμίζουν ζάχαρη που κάνουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σου να ανεβοκατεβαίνουν σαν ασανσέρ. Το ίδιο φαινόμενο ανελκυστήρα παρατηρείται και στη διάθεσή σου.


2. Επεξεργασμένα τρόφιμα:

Τον λόγο στον έχω ήδη εξηγήσει παραπάνω. Ζυμαρικά και ψωμάκι είναι φουλ στη ζάχαρη, για αυτό όταν περνάς φάσεις υπερβολικού άγχους, καλό είναι να μην καταφεύγεις σε αυτά αλλά να τα απαρνείσαι.

3. Καφές:

Πόσες και πόσες φορές τον έχουμε εκθειάσει. Καλά, όχι εμείς, οι ερευνητές που επισημαίνουν τα οφέλη του στον οργανισμό μας. Το στοίχημα με τον καφέ είναι το να διατηρήσεις το μέτρο και όχι να ξεφεύγεις. Γιατί όταν ξεπεράσεις τα όρια της καφεϊνης, σε βρίσκουν οι ταχυκαρδίες, τα τρέμουλα και οι αϋπνίες, σύντροφοι πιστοί μιας αγχωμένης γυναίκας που είναι πάντα με έναν καφέ στο χέρι. Δεν σου φτάνει το πόσο τσιτωμένη είσαι, θέλεις κι άλλο;

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ