2018-04-16 20:07:08
Φωτογραφία για 5 μαθήματα για την αγάπη που έμαθα από τους παππούδες μου
Oι παππούδες μου είναι παντρεμένοι εδώ και 62 ολόκληρα χρόνια! Έζησαν μαζί μια ζωή που οι περισσότεροι άνθρωποι εύχονται να ζήσουν, αναφέρει η blogger Maggie McCracken. Ανάμεσα σε όσα έχουν πετύχει, το πιο αξιοθαύμαστο για μένα είναι η ιστορία αγάπης τους.

Με γοητεύει να παρακολουθώ τους παππούδες μου και να ακούω τις ιστορίες που έχουν να διηγηθούν. Ήταν οι άνθρωποι που με ενέπνευσαν στη δική μου πορεία ζωής, που αποτελούν το πρότυπό μου, που με κάνουν να πιστεύω ότι η αγάπη τα νικά όλα! Και ενώ έχουν περάσει τόσα μαζί, παραμένουν το ίδιο ερωτευμένοι όπως στα 20 τους. Δείτε παρακάτω τι μού έμαθε η αγάπη και ο αλληλοσεβασμός τους.

1. Κάνε τη ρουτίνα μέρος της καθημερινότητας

Κάθε φορά που επισκέπτομαι τους παππούδες μου, στις 5:00 το απόγευμα, ο παππούς λέει στη γιαγιά μου: «Λοιπόν, είναι ώρα για το γλυκάκι μας» και τη ρωτάει τι τραβάει η όρεξή της! Η καθιερωμένη ώρα για επιδόρπιο (μαζί με τον πρωινό καφέ) μπορεί να αποτελεί ρουτίνα, αλλά είναι ένα από τα πολλά πράγματα που αγαπούν να κάνουν μαζί.


2. Μην τα παίρνεις όλα προσωπικά

Οι παππούδες μου μαραζώνουν, μερικές φορές νευριάζουν και τσακώνονται μεταξύ τους όλη την ώρα, αλλά κανένας από τους δύο δεν το παίρνει προσωπικά. Νιώθουν αρκετά ασφαλείς στη σχέση τους, οπότε δεν χρειάζεται να προβληματίζονται για μικροπράγματα.

3. Διατήρησε την ταυτότητά σου

Η γιαγιά μου ήταν ανέκαθεν πολύ κοινωνική και ακόμα και τώρα συνηθίζει να επισκέπτεται τις φίλες της πιο συχνά απ’ ό,τι εγώ. Ο παππούς μου, από την άλλη, ήταν ανέκαθεν εργασιομανής. Και οι δύο έχουν διαφορετικούς στόχους, διαφορετικά χόμπι και φίλους, αλλά παίρνουν την ίδια ικανοποίηση που παίρνουν όταν συναναστρέφονται ο ένας τον άλλον.

4. Διάλεξε κάποιον με παρόμοιους στόχους

Οι παππούδες μου είναι ένα αρκετά παραδοσιακό ζευγάρι και αυτό λειτουργεί υπέρ τους. Δεν έχει σημασία τι θέλετε από τη ζωή, είναι όμως σημαντικό να επιλέξετε έναν σύντροφο που θα έχει ίδιο όραμα με εσάς. Όταν γνωρίζετε ότι και οι δύο έχετε τον ίδιο τρόπο σκέψης, μπορείτε να είστε ήσυχοι ότι οι αποφάσεις του συντρόφου σας θα ευθυγραμμιστούν με τις δικές σας και θα σας βοηθήσουν να φτάσετε στο σημείο που θέλετε.

5. Βρες κάποιον που θα σε στηρίζει πάντα

Για το τέλος κράτησα μία μικρή μεταφορά. Τώρα που βρίσκονται στην ηλικία των 80 ετών, οι παππούδες μου δεν βαδίζουν τόσο γρήγορα όσο στα νιάτα τους. Κάθε φορά που κάποιος από τους δύο περπατά μπροστά, περιμένει ήρεμα και υπομονετικά τον άλλον. Δεν τον πιέζει ούτε παραπονιέται. Απλά περπατά μπροστά όταν είναι απαραίτητο, και περιμένει υπομονετικά τον σύντροφό του για να καλύψει τη διαφορά.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ