2018-04-16 20:03:16
Φωτογραφία για Λίγα λόγια για τη διακήρυξη της Μπολόνια – Κείμενο αστυνομικού
Δημοσιεύουμε κείμενο αστυνομικού που εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr

Ουσιαστικά αυτό που όλοι καταλαβαίνουν και συμφωνούν με αυτό είναι ότι πρόκειται για μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση .Την ίδια στιγμή σε πολλές άλλες χώρες έχουν περάσει πολλές αλλαγές, που έχουν κάνει όλη την κοινωνία να δυσφορήσει, αν και ελλείψει αγωνιστικής προϊστορίας και κουλτούρας και ίσως και για άλλους λόγους, που δεν εμπίπτουν στην ανάλυση που προσπαθώ να κάνω τώρα, έχουν αναλωθεί σε απλές διαμαρτυρίες ή συνηθέστερα σε σφίξιμο ζωναριών, μείωση σπουδαστών, οικονομικές δυσκολίες, παραίτηση από τις σπουδές πολλών επίδοξων πτυχιούχων.Η διαδικασία της Μπολόνια λέει 3 πράγματα. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο: Πρώτον, οι σπουδές πρέπει να χωρίζονται σε τρείς κύκλους: Μπάτσελορ, Μάστερ και Ντοκτορά. Το ζητούμενο είναι να αντιστοιχηθούν οι τίτλοι σε όλην την Ευρώπη, με σκοπό να είναι ευκολότερη η μετακίνηση φοιτητών, σπουδαστών, καθηγητών
. Επίσης, η εύρεση εργασίας σε άλλη χώρα θα είναι έτσι ευκολότερη. Δεύτερον, το πτυχίο πρέπει να συνοδεύεται με ένα σημείωμα που περιγράφει λεπτομερώς το περιεχόμενο των σπουδών, αυτό που μεταφράστηκε "συμπλήρωμα πτυχίου". Τρίτον, εισάγεται ο θεσμός των credits, ECTS,(Πιστοποιηση...μεχρι τωρα την συναντουσαν οι γονεις οταν εστελναν τα παιδια τους στο εξωτερικο για σπουδες)

Η Διακήρυξη Αναλυτικα  προέβλεπε: Την προώθηση της «αναγνωρισιμότητας» των τίτλων σπουδών μέσω του Diploma Supplement(«Συμπλήρωμα Διπλώματος»), την υιοθέτηση ενός συστήματος δυο κύκλων σπουδών (προπτυχιακό και μεταπτυχιακό), από τους οποίους ο πρώτος να είναι τουλάχιστον τριετής κι η ολοκλήρωσή του να είναι προϋπόθεση για το δεύτερο κύκλο, την καθιέρωση ενός κοινού συστήματος διδακτικών μονάδων, την προώθηση της κινητικότητας, της ευρωπαϊκής συνεργασίας για τη διασφάλιση της ποιότητας και της ευρωπαϊκής διάστασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Και μετα την συναντηση της ΠΟΑΣΥ με  τους Υπουργους παιδιας και Προστασιας του Πολιτη, καλο θα ειναι ο καθε συναδελφως να εχει μια αποψη για αυτην την περιφημη διακυρηξη της Μπολονιας.

 

ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΟΙ Κ.Κ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ