2018-04-22 21:31:08
Φωτογραφία για Η Γερμάνια πουλαει όπλα στην Τουρκία και η Γαλλία φρεγάτες στην Ελλάδα
Σκάνδαλο ξέσπασε πριν λίγους μήνες στην Γερμάνια μετά τη επερώτηση του βουλευτή των Πρασίνων, Omid Nouripour, (ιρανικής καταγωγής), στην γερμανική βουλή ο οποίος κατήγγειλε ότι η Γερμανία -και ενώ ήταν σε εξέλιξη η τούρκικη εισβολή στην Συρία- ενέκρινε την πώληση όπλων στην Τουρκία, ύψους 4,400.000 εκ ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, στα γερμανικά όπλα που δίνονται στην Τουρκία περιλαμβάνονται ντουφέκια, άρματα μάχης και ρουκέτες, καθώς και τεθωρακισμένα οχήματα, ενώ παράλληλα προσφέρεται και η τεχνολογία των οπλικών συστημάτων.

Ο ίδιος ο σύμβουλος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Matthias Machnig, ομολόγησε ότι πράγματι η Γερμανία και μετά την έναρξη της τουρκικής εισβολής στη Συρία ενέκρινε την πώληση οπλικών συστημάτων παρά τις ενστάσεις που υπάρχουν για την χρήση αυτών των οπλικών συστημάτων από τους Τούρκους. 

Γαλλία-Ελλάδα

Συμφωνία για την απόκτηση δύο γαλλικών φρεγατών τύπου FREMM επικυρώθηκε μετά την επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ενώ στο μέλλον αναμένεται και η απόκτηση της «ψηφιακής» φρεγάτας BELH@RRA.


Οι δύο γαλλικές φρεγάτες θα μεταφερθούν το καλοκαίρι στην Ελλάδα, με πενταετή συμφωνία leasing και πρόκειται για μία σημαντική αναβάθμιση του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε την κίνηση αναγκαία προκειμένου να αποκατασταθούν οι ισορροπίες.

Ειδικότερα, η FREMM χαρακτηρίζεται ως η «ευρωπαϊκή φρεγάτα πολλαπλών αποστολών». Σχεδιάστηκε από τις εταιρείες DCNS/Armaris (σσ. Γαλλία) και Fincantieri (σσ. Ιταλία) για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού των δύο χωρών. Όσον αφορά την Ελλάδα, θα παραδοθεί ο τύπος Aquitaine (σσ. γαλλικής κατασκευής) της συγκεκριμένης φρεγάτας, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2012

Η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη

Πριν λίγα χρόνια οι Έλληνες αγόρασαν Γερμανικά υποβρυχια (αυτά που υποτιθεται πως γέρνουν) και  οι Τούρκοι  το 2017 υπογράψαν συμφωνία για  αγορά πυραυλικής τεχνολογίας από την Γαλλία και ειδικότερα ο πυραυλικό σύστημα SAMP-T που παράγεται από τη EUROSAM!

papaioannou-j.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΑΟΚ - Ξάνθη 2-1
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΑΟΚ - Ξάνθη 2-1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ