2018-04-28 00:04:15
Φωτογραφία για Εκβίαζε γνωστό δημοσιογράφο με ψευδή μήνυση - Καταδικάστηκε σε 8 μήνες φυλάκιση
Εκβίαζε  τον δημοσιογράφο Άρη Σπίνο με ψευδή μήνυση Τον εύκολο δρόμοτου πλουτισμού δια της εκβιάσεως, αποφάσισε να διαλέξει ένας τηλεθεατής όταν κατέθεσε μήνυση σε βάρος του δημοσιογράφου Σπίνου ισχυριζόμενος ότι του χρωστάει χρήματα. Η δικαστική σκυτάλη αυτής της υπόθεσης έχει αφετερία το 2011, αλλά για διάφορους λόγους εξαιτίας αναβολών , τερματίστηκε πριν λίγες ημέρες.

Ο Σπίνος την εποχή εκείνη διατηρούσε τηλεοπτική εκπομπή. Ο τηλεθεατής Γεώργιος Σκλαβόλιας σε μήνυση που κατέθεσε ισχυρίστηκε ότι ο δημοσιογράφος του χρωστάει λεφτά και δεν του τα δίνει. Ο Σκλαβόλιας περιέφερε την μήνυση σε διάφορα Μ.Μ.Ε. προκειμένου με τα δημοσιεύματα τους, που εκάναν  αποδεκτούς τους ισχυρισμούς του, να δημιουργήσει έμμεση πίεση δια της εκθέσεως σε βάρος του Σπίνου και αυτός να ενδώσει στο εκβιασμό. Από ότι φάνηκε όμως εκ του αποτελέσματος , ο Σπίνος δεν «μάσησε» . Βρήκε άνθρωπο να εκβιάσει! Δεν ήξερε δεν ρώταγε;


Όπως ήταν αναμενόμενο ο Άρης Σπίνος αθωώθηκε με ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου από κάθε κατηγορία, των ισχυρισμών της μηνύσεως, (αρ.απ. 27885/15 πλημμελειοδικείου Αθηνών) αφού η ακροαματική διαδικασία κατέδειξε ότι η μήνυση ήταν μια σκηνοθετημένη απόπειρα εκβίασης προκειμένου οΣλαβόλιας να αποσπάσει 20.000 ευρω από τον δημοσιογράφο και για τον λόγο αυτό το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 8 μήνες φυλάκιση με την υπ’ αριθμό ΒΜ2731/2018 απόφαση του.

Δυστυχώς όμως, και μακάρι να πέσουμε έξω, τα χειρότερα δεν έρχονται τόσο για τον εκβιαστή που στο κάτω κάτω πλήρωσε και θα πληρώσει την πράξη του, αλλά για αρκετά Μ.Μ.Ε. έντυπα και ηλεκτρονικά που δέχτηκαν τους ισχυρισμούς του καταγγέλοντα εκείνη την περίοδο και τους δημοσίευσαν με μεγάλους τίτλους χωρίς καν την άποψη για την υπόθεση αυτή του δημοσιογράφου. Εάν ο Σπίνος, ακολουθήσει τον δρόμο των δικαστικών αγωγών σε βάρος τους, κάτι που ελπίζουμε να μην πράξει , μάλλον θα λύσει το οικονομικό του πρόβλημα δια παντός.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ