2018-05-02 14:52:11
Φωτογραφία για Γιατί οι Millennials προτιμούν να μην έχουν σαλόνι σπίτι τους
Αρχικά, δύο λόγια για τους Millennials...Οι Millennials ή αλλιώς Generation Y, είναι η γενιά, στην οποία ανήκουν όσοι γεννήθηκαν μεταξύ του 1980 και του 2000. Είναι νέοι, εθισμένοι στην τεχνολογία, άθεοι στην πλειοψηφία τους, παντρεύονται σε μεγαλύτερη ηλικία, είναι εργασιομανής και σε σημαντικό ποσοστό έχουν πληγεί από την ανεργία και την κρίση, συγκριτικά με τους γονείς τους στην ίδια ηλικία.

Πώς θέλουν οι Millennials να είναι το σπίτι τους

Όσο πιο μικρό, τόσο το καλύτερο. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε μεγάλο αρχιτεκτονικό γραφείο του Λονδίνου, οι σκληρά εργαζόμενοι Millennials επιλέγουν μικρά διαμερίσματα, που θυμίζουν δωμάτιο ξενοδοχείου, μιας και δεν έχουν σαλόνι.Ο λόγος; Κυρίως οικονομικός.

Η έρευνα που αποδεικνύει ότι το σαλόνι είναι περιττό

«Τουλάχιστον για τη γενιά Y», τονίζει ο Patrik Schumacher, αρχιτέκτονας που εργάστηκε για την κατασκευή του Aquatics Centre του Λονδίνου και εξηγεί:


«Για τους περισσότερους νέους εργαζόμενους, που περνούν τις πιο πολλές ώρες της ημέρας εκτός σπιτιού, δουλεύοντας και χτίζοντας το προσωπικό επαγγελματικό τους δίκτυο, ένα μικρό και καθαρό διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, που έχει το μέγεθος ενός δωματίου ξενοδοχείου στο μέγιστο και μάλιστα με το μικρότερο κόστος αναλογικά με τα χρήματα που κερδίζουν το μήνα».

Για να καταλήξει: «Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι δύσκολα θα μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα οικονομικά με ένα διαμέρισμα πολλών τετραγωνικών μέτρων, προτιμούν να "στριμωχτούν" σε μια γκαρσονιέρα, αφού έτσι κι αλλιώς χρειάζονται το σπίτι για έναν ύπνο και ένα μπάνιο».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ