2024-02-29 17:34:02
Φωτογραφία για Οι Βρετανοί προτιμούν τα τρένα για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων
Αυξάνεται συνεχώς η τάση για ταξίδια με τρένο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό αποκαλύπτει η τελευταία μελέτη από την Hitachi Rail, η οποία διεξήχθη από τη SavantaComres.

tourismtoday.gr

Συμμετείχαν 12.000 άνθρωποι σε 12 πόλεις παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων κόμβων όπως το Μιλάνο, το Παρίσι και το Σίδνεϋ.

Τα επόμενα πέντε χρόνια, το 38% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα ταξιδεύει περισσότερο με τρένο, ξεπερνώντας σημαντικά την αναμενόμενη αύξηση για τα ταξίδια με αυτοκίνητο (18%) και τις πτήσεις μικρών αποστάσεων (3%).

Αυτή η στροφή είναι ένα πολλά υποσχόμενο σημάδι για την υπεραστική αγορά αναψυχής του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία σημείωσε αύξηση εσόδων 12% στους βρετανικούς σιδηροδρόμους το 2023.

Ώθηση για τη βιωσιμότητα

Τα περιβαλλοντικά οφέλη από τα ταξίδια με τρένο δεν πέρασαν απαρατήρητα, καθώς το 60% των Λονδρέζων υποστηρίζει την ιδέα της απαγόρευσης των πτήσεων μικρών αποστάσεων όπου υπάρχουν διαθέσιμες εναλλακτικές σιδηροδρομικές γραμμές υψηλής ταχύτητας.


Αυτό το συναίσθημα ευθυγραμμίζεται με ενέργειες που αναλαμβάνονται από χώρες όπως η Γαλλία, με στόχο την προώθηση πράσινων, βιώσιμων ταξιδιών.

Η έρευνα υπογραμμίζει επίσης τη σημασία του κόστους, της ευκολίας και της άνεσης στον καθορισμό των ταξιδιωτικών επιλογών, υποδηλώνοντας ότι οι βελτιώσεις σε αυτούς τους τομείς θα μπορούσαν να ενισχύσουν περαιτέρω την ελκυστικότητα των σιδηροδρόμων.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ