2018-05-05 18:36:15
Φωτογραφία για Τα αντηλιακά με λάμψη είναι ασφαλή για το δέρμα; Δείτε τι απαντά ο ειδικός
Tα αντηλιακά με λάμψη έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μας τα τελευταία χρόνια και όχι άδικα Ποιος δεν θέλει να προστατεύεται από τον ήλιο και συγχρόνως να έχει λαμπερή επιδερμίδα; Μήπως τελικά είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό;

Η δερματολόγος Dr. Justine Kluk αναφέρει τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από τη χρήση αντηλιακού με λάμψη, ώστε να μπορούμε όλοι να απολαύσουμε τον ήλιο με ασφάλεια το καλοκαίρι.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν;

Τα αντηλιακά προϊόντα που περιέχουν ιριδίζοντα στοιχεία χρησιμοποιούνται εδώ και πολύ καιρό και για τους περισσότερους ανθρώπους δεν φαίνεται να έχουν επιζήμια αποτελέσματα στο δέρμα. Το γεγονός ότι είναι πιο ελκυστικά είναι πραγματικά καλό, αν ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να τα χρησιμοποιούν πριν εκτεθούν στον ήλιο και συμφωνούμε απολύτως. Η Dr. Kluk αναφέρει ότι τα ιριδίζοντα στοιχεία μπορούν, θεωρητικά, να προκαλέσουν δερματίτιδα ειδικά σε όσους είναι ήδη επιρρεπείς σε ερεθισμούς. Επίσης, οι περιβαλλοντικές συνθήκες πρέπει να λαμβάνονται υπόψη αναφορικά με τα αντηλιακά που περιέχουν λάμψη.


«Απ’ όσο γνωρίζω, μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν δημοσιευμένες ιατρικές μελέτες που να επιβεβαιώνουν ότι αυτό συμβαίνει ή δεν συμβαίνει», αναφέρει η Dr. Justine Kluk. Υπάρχουν εταιρείες που αναφέρουν ότι το glitter στα προϊόντα τους είναι μη μεταλλικό και μη ερεθιστικό, αλλά όπως συμβαίνει με όλα τα προϊόντα, σταματήστε αμέσως να τα χρησιμοποιείτε αν προκαλέσουν ερεθισμό ή ερυθρότητα.

Πώς θα παραμείνουμε ασφαλείς;

Η Dr. Justine Kluk αναφέρει ότι το προϊόν πρέπει να έχει δείκτη SPF 30 ή υψηλότερο, με προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB. Αυτό θα πρέπει να αναγράφεται στη συσκευασία. Είναι επίσης σημαντικό να εφαρμόσετε ένα αρκετά παχύ στρώμα αντηλιακού για την προστασία του της επιδερμίδας σας. Μπορείτε πάντα να εφαρμόζετε ένα κανονικό αντηλιακό και από πάνω ένα λεπτό στρώμα αντηλιακού με λάμψη για πιο λαμπερό αποτέλεσμα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Από τον ALPHA στο Έψιλον;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Από τον ALPHA στο Έψιλον;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ