2018-05-09 08:21:40
Φωτογραφία για Δεύτερο ελικοπτεροφόρο Dokdo για το Ναυτικό της Νότιας Κορέας το 2020
Με καθυστέρηση 10 ετών το Ναυτικό της Νοτίου Κορέας πρόκειται την ερχόμενη εβδομάδα να καθελκυστεί το δεύτερο ελικοπτεροφόρο/αποβατικό πλοίο της κλάσης Dokdo το οποίο θα παραδοθεί στο Νοτιοκορεατικό Ναυτικό το 2020.

Το νέο πλοίο πρόκειται να ονομαστεί ROKS Marado και θα αποτελέσει το αδελφό πλοίο του ROKS Dokdo τα οποία θα αποτελέσουν τον πυρήνα των μονάδων κρούσης του Νοτιοκορεατικού Ναυτικού.

Το πρώτο πλοίο της κλάσης  ROKS Dokdo παραδόθηκε στο Ναυτικό της Νοτίου Κορέας το Καλοκαίρι του 2007 και όπως αναφερόταν τότε αναμενόταν η ναυπήγηση του δεύτερου πλοίου σύμφωνα με τον τότε σχεδιασμό του Ναυτικού της Νοτίου Κορέας.

Τελικά η ναυπήγηση του δεύτερου πλοίου άργησε πολλά χρόνια με αποτέλεσμα το ROKS Marado να είναι έτοιμο για παράδοση στο Νότιο Κορεατικό Ναυτικό το 2020. Το ελικοπτεροφόρο ROKS Marado ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Hanjin Heavy Industries & Construction στο Busan

Τα δύο πλοία θα συγκροτήσουν τις δύο Ομάδες Κρούσης του Ναυτικού της Νοτίου Κορέας οι οποίες θα αποτελούνται από ένα ελικοπτεροφόρο κλάσης Dokdo, δύο καταδρομικά κατευθυνόμενων βλημάτων αεράμυνας περιοχής κλάσης Sejong the Great εξοπλισμένα με σύστημα Aegis, τέσσερα καταδρομικά  κλάσης Chungmugong Yi Sun-sin, ένα καταδρομικό κλάσης Gwanggaeto the Great αριθμός φρεγατών κλάσης Incheon και δύο με τρία υποβρύχια Type 214.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ