2018-05-11 15:51:23
Φωτογραφία για Μια γυναίκα υπέφερε από συνεχή ρινική καταρροή. Αποδείχθηκε πως αυτό που έσταζε ήταν...
Αλλεργίες, κρυολόγημα κοκ. Αυτές ήταν όλες οι αιτίες στις οποίες οι γιατροί απέδιδαν το πρόβλημα της διαρκούς ρινικής καταρροής που αντιμετώπιζε η 52χρονη Kendra Jackson.

Όπως αποδείχθηκε όμως η απλή εξήγηση δεν είναι πάντα και η σωστή. Καθώς η γυναίκα παρουσίαζε διαρροή εγκεφαλονωτιαίου υγρού (διαρροή ΕΝΥ) που, κάπως απλοποιημένα, σημαίνει πως το υγρό που έσταζε από την μύτη της ήταν υγρό από τον εγκέφαλό της.

Η Jackson, παρουσίαζε σοβαρή ρινική καταρροή για τουλάχιστον δύο χρόνια. Τον πρώτο καιρό νόμιζε πως ήταν ένα επίμονο κρυολόγημα αλλά η κατάσταση άρχισε να χειροτερεύει ενώ η ίδια πήγαινε σε διάφορους γιατρούς, της συνταγογραφούσασταν διάφορα φάρμακα αλλά το σύμπτωμα δεν υποχωρούσε.

«Ήταν σαν καταρράκτης, ασταμάτητο και μετά (το υγρό) έτρεψε και μέσα στον λαιμό μου», περιγράφει η γυναίκα από την Όμαχα της πολιτείας Νεπράσκα των ΗΠΑΑ.

Παράλληλα, όπως λέει, υπέφερε από πονοκεφάλους και δυσκολευόταν να κοιμηθεί.


Τελικά η γυναίκα διαγνώστηκε με διαρροή ΕΝΥ όταν την εξέτασε μια βοηθός γιατρού σε τοπικό ιατρικό κέντρο. «Ένα από τα τα πράγματα που είπε και μου έχει μείνει ήταν ότι όταν ξυπνούσε το πρωί η μπλούζα της ήταν γεμάτη από αυτό το υγρό που έσταζε από τη μύτη της» λέει η γαστρός Carla Schneider σχολιάζοντας την υπόθεση στο CBS.

Το εγκεφαλονωτιαίο υγρό είναι ένα που περιβάλλει τον εγκέφαλο. Εάν ο εγκέφαλος κινηθεί το ΕΝΥ λειτουργεί ως ένα προστατευτικό «μαξηλάρι» για να προστατέψει τόσο τον εγκέφαλο όσο και τον νωτιαίο μυελό. Σημειώνεται πως το υγρό αυτό ανανεώνεται σε καθημερινή βάση καθώς απορροφάται από το αίμα. Όταν παρατηρείται διαρροή το υγρό διαπερνά μια τρύπα στο κρανίο

Η Jackson, χάνει περίπου μισό λίτρο από το συγκεκριμένο υγρό, κάθε μέρα.

«Αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Δεν είναι αλλεργίες» δήλωσε η γιατρός Schneider στην ασθενή και οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν την ανησυχία της για την διαρροή ΕΝΥ.

Τι προκάλεσε όμως αυτό πρόβλημα;

Διαρροή ΕΝΥ παρουσιάζει ένα στους 20.000 ανθρώπους κάθε χρόνο και μπορεί να προκληθεί από κάποιο χτύπημα στο κεφάλι.

 Το 2013 η 52χρονη γυναίκα από τις ΗΠΑ είχε χτυπήσει το πρόσωπό της στο της στο ταμπλό του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια ενός τροχαίου. Τα συμπτώματα όμως ξεκίνησαν αρκετά χρόνια μετά. Οι γιατροί πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο ατύχημα προκάλεσε την διαρροή ΕΝΥ.

 Στις 23 Απριλίου 2018, οι γιατροί πραγματοποίησαν χειρουργική επέμβαση, τοποθετώντας ένα μόσχευμα από λιπώδη ιστό για να κλείσουν την οπή στον κρανίο της Jackson και να σταματήσουν τη διαρροή.

 Mέχρι στιγμής η μετεγχειρητικής της πορεία είναι ικανοποιητική ενώ η ίδια δηλώνει ευτυχής που δεν χρειάζεται να κυκλοφορεί κρατώντας διαρκώς ένα χαρτομάντιλο και επιτέλους μπορεί να κοιμηθεί όπως είπε στο ΚETV NewsWatch 7.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ