2018-05-23 13:09:26
Φωτογραφία για Φούσκωμα στην κοιλιά: Γιατί συμβαίνει – Τι να φάτε για να φύγει
Το "φούσκωμα" στην κοιλιά ονομάζεται επιστημονικά "κοιλιακή διάταση" και πρόκειται για μία κατάσταση κατά την οποία παρουσιάζεται αίσθημα πληρότητας ή/και σφιξίματος στην κοιλιακή χώρα. Εναλλακτικά, το κοιλιακό φούσκωμα είναι γνωστό και ως πρήξιμο ή τυμπανισμός.

Τα πλέον συνήθη αίτια για το φούσκωμα στην κοιλιά περιλαμβάνουν:

Κατάποση αέρα λόγω άγχους ή στρεςΥπερβολική συσσώρευση αερίων στο έντεροΣύνδρομο ευερέθιστου εντέρουΔυσανεξία στην λακτόζη και άλλες τροφικές δυσανεξίεςΥπερκατανάλωση τροφήςΑπόφραξη του εντέρουΒακτηριακή υπανάπτυξη στο λεπτό έντεροΣε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί να νιώθουμε ότι πεινάμε κανονικά, αλλά το ενοχλητικό αυτό “φούσκωμα” μας χαλάει τη διάθεση και δεν ξέρουμε πώς να το χειριστούμε.

Την επόμενη φορά που θα σας συμβεί κάτι τέτοιο, υπάρχουν ορισμένες τροφές που θα σας βοηθήσουν να το ξεπεράσετε:

ΛιναρόσποροςΌταν οι επισκέψεις σας στην τουαλέτα γίνονται λιγότερο συχνές, μπορεί να έχετε λίγη δυσκοιλιότητα. Αλλά ο λιναρόσπορος μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικό καθαρτικό και να βοηθήσει το πεπτικό σας σύστημα να λειτουργήσει όπως θα έπρεπε. Οι μικροσκοπικοί αυτοί σπόροι είναι ιδιαίτερα καλοί, επειδή είναι πλούσιοι σε αδιάλυτες φυτικές ίνες.


Τσάι μένταςΗ μέντα υπήρξε το επίκεντρο πολλαπλών επιστημονικών ερευνών τα τελευταία χρόνια. Σε πολλές από αυτές αποδείχτηκε ότι χαλαρώνει του μυς στον εντερικό σωλήνα και μειώνει την δυσφορία που προκαλείται από αέρια, τα οποία ενδεχομένως έχουν παγιδευτεί στο παχύ έντερο και σας φουσκώνουν.

ΜαραθόσποροςΑν έχετε φάει ποτέ σε ένα ινδικό εστιατόριο, γνωρίζετε ότι πολλά από αυτά προσφέρουν ένα μικρό μπολ με σπόρους μάραθου μετά το γεύμα. Ο μάραθος χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες πεπτικό βοήθημα. Μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των πεπτικών ενζύμων και στην βέλτιστη κινητικότητα του εντέρου σας. Επίσης, μειώνει την παλινδρόμηση, τα αέρια και το φούσκωμα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση International Journal of Sciences and Nutrition.

http://www.huffingtonpost.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ