2012-06-02 12:21:05
Φωτογραφία για Παγκόσμια ρεκόρ από Σταματουλά και Σταθελάκο
Η Σταματουλά (ΑΣΑΧ) χρειάστηκε μόνο μία βολή στη σφαίρα κατηγορίας 32 για να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά δηλαδή να βελτιώσει το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ, την ίδια στιγμή που ο Σταθελάκος (Ειδική Ολυμπιάδα) στη σφαίρα κατηγορίας 40 επιβεβαίωσε ότι παραμένει ο κορυφαίος του αγωνίσματος, αφού και πριν από ένα χρόνο στο ίδιο στάδιο, είχε γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στη λίστα των κατόχων ρεκόρ κόσμου.

Όλα αυτά λίγο καιρό πριν από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, στους οποίους οι δύο πρωταθλητές μας στοχεύουν την κορυφή!

Η αθλήτρια του ΑΣΑΧ με την πρώτη βολή έστειλε τη σφαίρα στα 6 μέτρα 61 εκατοστά (σ.σ. δεν επιχείρησε άλλες βολές), δηλαδή ένα εκατοστό περισσότερο από την επίδοση που είχε πετύχει το 2011 κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Κράιτσερτς.

"Ένιωθα καλά και βγήκε η βολή και μάλιστα από την πρώτη κιόλας προσπάθεια. Τώρα μπροστά μας έχουμε το Ευρωπαϊκό και στη συνέχεια τους Παραολυμπιακούς όπου εκεί τα πάντα είναι ανοιχτά. Εγώ δουλεύω σε εντατικούς ρυθμούς για να πετύχω στο Λονδίνο το καλύτερο δυνατό", είπε η Σταματουλά.


Όσον αφορά τον Σταθελάκο, ξεκίνησε… χαλαρά με βολή στα 11 μέτρα 35 εκατοστά, ωστόσο στη δεύτερη προσπάθεια κατάφερε να… εξαφανίσει τη σφαίρα η οποία «καρφώθηκε» στα 12.60. Το προηγούμενο ρεκόρ με 12 μέτρα 12 εκατοστά ήταν του ιδίου από την αντίστοιχη περσινή διοργάνωση.

"Τις δύο τελευταίες εβδομάδες ταλαιπωρήθηκα από τενοντίτιδα. Για να μπορέσω να συμμετάσχω στο πανελλήνιο πρωτάθλημα υπερέβαλα εαυτόν και γι' αυτό είμαι διπλά ευτυχής για την επίδοσή μου. Το παγκόσμιο ρεκόρ μου ανεβάζει την ψυχολογία ενόψει Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αλλά και Παραολυμπιακών Αγώνων. Μου ανεβάζει το ηθικό και με κάνει να αισθάνομαι ακόμη πιο σίγουρος για τις δυνατότητές μου. Ελπίζω μέχρι και τους Αγώνες του Λονδίνου να σταθώ τυχερός ώστε να μην αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Τα υπόλοιπα, δηλαδή η διάκριση, θα έρθει αφού δουλεύω συστηματικά και με σωστό προγραμματισμό", τόνισε ο Σταθελάκος.

Υψηλά όρια, παγκόσμια και πανελλήνια ρεκόρ

Το υψηλό όριο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στη δισκοβολία κατηγορίας 54 έπιασε ο Ευάγγελος Γουζούασης. Με βολή στα 24 μέτρα 58 εκατοστά, κατέκτησε την πρώτη θέση στο αγώνισμα και παράλληλα βρέθηκε την 7η θέση της κατάταξης μεταξύ των αθλητών που έχουν πιάσει το όριο για το συγκεκριμένο αγώνισμα.

Το προ επταετίας πανελλήνιο ρεκόρ του Ευάγγελου Καρέλη στο δίσκο κατηγορίας 58, κατέρριψε ο Γιώργος Παππάς, ο οποίος παράλληλα έπιασε το Α όριο για το Λονδίνο. Στην 5η βολή, ο αθλητής της Ειδικής Ολυμπιάδας έριξε το δίσκο στα 47 μέτρα 69 εκατοστά, καταρρίποντας το ρεκόρ του Καρέλη από το 2005 στη Ρόδο με 38 μέτρα 8 εκατοστά.

Ακόμη ο Κωνσταντίνος Πασσάς με επίδοση 21.91μ. στο ακόντιο κατηγορίας 34, σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ (σ.σ. προηγούμενο δικό του με 19.54μ. από την αντίστοιχη περσινή διοργάνωση) και έτσι μετά το β' όριο έπιασε και το α', παρέμεινε ωστόσο αρκετά χαμηλά στη σχετική λίστα των αθλητών με AQS.

Συνολικά κατά την πρεμιέρα του πανελλήνιου πρωταθλήματος, σημειώθηκαν δύο παγκόσμια ρεκόρ και 17 πανελλήνια σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ