2018-05-30 10:52:16
Φωτογραφία για Καλώς ήρθατε στην κόλαση: Η ιαπωνική πόλη Beppu που είναι μονίμως καλυμμένη με ατμό
H πραγματική κόλαση στη Γη...Η ιαπωνική πόλη Beppu στο νησί Kyushu είναι μονίμως καλυμμένη με ατμό, χάρη στους σχεδόν 3.000 ζεστούς αεραγωγούς που εκτινάσσουν πάνω από 130.000 τόνους καυτού νερού σε καθημερινή βάση. Μόνο το εθνικό πάρκο Yellowstone στις ΗΠΑ απορρίπτει περισσότερο.

Οι ατμοί που υψώνονται από αυτές τις διεξόδους κάνουν την πόλη να φαίνεται σαν να είναι στις φλόγες. Η αιτία αυτής της γεωθερμικής δραστηριότητας είναι το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο της Ιαπωνίας – όρος Aso 5,200ft -, που βρυχάται 60 μίλια μακριά στα νοτιοδυτικά της πόλης.

Η πόλη του Beppu έχει οκτώ διάσημες πηγές που είναι πραγματικά «η κόλαση στη Γη». Αυτές οι πηγές έχουν θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 50 έως 99,5 ° Κελσίου. Περιττό να πούμε ότι δεν είναι κατάλληλες για κολύμβηση, αλλά το πιο δημοφιλές αξιοθέατο της πόλης.

Εκτός από τον τουρισμό, οι πολυάριθμες θερμές πηγές του Beppu παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινή ζωή των κατοίκων της πόλης. Ατμός από πηγάδια χρησιμοποιείται για τη θέρμανση του νερού που παραδίδεται από σωλήνες σε σπίτια και επιχειρήσεις. Το νερό χρησιμοποιείται επίσης σε σπίτια και εστιατόρια, για γεωργική έρευνα, φυσικοθεραπεία και για κολύμβηση. Φυσικά το Beppu είναι η μεγαλύτερη θερμή πηγή θέρετρο στον κόσμο.


Chinoike Jigoku

Η πιο θεαματική από τις ιαματικές πηγές Beppu είναι η κατακόκκινου χρώματος Chinoike Jigoku ή «κόλαση λίμνης αίματος». Το χρώμα προέρχεται από την παρουσία του οξειδίου του σιδήρου και του οξείδιο του μαγνησίου.

Umi Jigoku

Umi Jigoku ή «θάλασσα κόλαση» ονομάζεται έτσι επειδή διαθέτει φωτεινό μπλε νερό που μοιάζει τόσο δροσερό όπως η θάλασσα. Αλλά δεν πρέπει να σας ξεγελάσει, το νερό εδώ είναι ζεματιστό στους 98 βαθμούς.

Oniishibozu Jigoku

Το «ξυρισμένο κεφάλι μοναχού» ονομάστηκε έτσι από τις φυσαλίδες λάσπης που λέγεται ότι μοιάζουν με τα ξυρισμένα κεφάλια των μοναχών. Δίπλα του βρίσκεται ένα δημόσιο λουτρό με πολλές πισίνες.

Shiraike Jigoku

Η «Λευκή κόλαση» διαθέτει μια λίμνη με ζεστό, γαλακτώδες νερό. Τα αποτελέσματα του χρώματος είναι από ένα μείγμα βορικού οξέος, άλας, πυριτικού νατρίου και όξινο ανθρακικό ασβέστιο. Η λίμνη περιβάλλεται από έναν όμορφο κήπο και ένα μικρό, ενυδρείο όπου φυλάσσονται πιράνχας.

Kamado Jigoku

Η «κατσαρόλα της κόλασης» διαθέτει πολλές λίμνες που βράζουν και ένα κόκκινο δαίμονα άγαλμα που φυλάει την είσοδο.

Oniyama Jigoku

Ο «Δαίμονας του βουνού της κόλασης», επίσης γνωστή ως «Crocodile Hell» είναι το σπίτι από ένα μεγάλο αριθμό κροκόδειλων που εκτρέφονται.

Yama Jigoku

Το «βουνό της κόλασης» διαθέτει μικρές λίμνες με ατμό και ζεστό νερό. Υπάρχει ένα μίνι ζωολογικός κήπος γύρω από το ξενοδοχείο με μεγάλα ζώα σε μικρά κλουβιά.

Tatsumaki Jigoku

Το «Geyser της κόλασης» είναι ένας καυτός θερμοσίφωνας που εκρήγνυται κάθε 30-40 λεπτά περίπου, για 6-10 λεπτά. Μπορεί να φτάσει 50 μέτρα σε ύψος, αλλά μια πέτρινη πλάκα πάνω από τον θερμοσίφωνα το εμποδίζει.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ