2018-06-11 10:12:15
Φωτογραφία για “Αγνοούνται” νοσοκομειακό claw back και rebate
Posted By: Βασιλική Αγγουρίδη - Virus

Στα «τυφλά» φαίνεται πως κινούνται οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την αυτόματη επιστροφή της υπέρβασης της νοσοκομειακής δαπάνης και των υποχρεωτικών εκπτώσεων.

Όπως καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), με επιστολή του στον Υπουργό Οικονομικών, η σημαντική καθυστέρηση έκδοσης και κοινοποίησης των σημειωμάτων του νοσοκομειακού claw back, του 2ου εξαμήνου 2017 καθώς και του νοσοκομειακού rebate του έτους 2017, δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στις εταιρίες του κλάδου.

Ειδικότερα, η καθυστέρηση φέρεται να καθιστά αδύνατη τη σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων τους καθώς και τον προσδιορισμό του φορολογητέου τους εισοδήματος, ενώ προειδοποιούν πως ακόμη και αν λάμβαναν τα εν λόγω έγγραφα άμεσα, ο χρόνος δεν είναι αρκετός για να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες, για την απεικόνιση της πραγματικής οικονομικής κατάστασης της κάθε εταιρίας. Αυτό θα εμποδίσει και τον ακριβές υπολογισμό του αντίστοιχου φόρου.


Σε συνάρτηση, λοιπόν, με τα όσα προβλέπει ο νόμος για την κατάρτιση των οικονομικών καταστάσεων των επιχειρήσεων και την προθεσμία υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων, ο ΣΦΕΕ με την εν λόγω επιστολή, την οποία κοινοποίησε, μεταξύ άλλων, και στον Υπουργό Υγείας, ζητάει από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να παρέμβει τόσο για να εκδοθούν άμεσα τα σημειώματα, όσο και για να παραταθεί η προθεσμία κατάρτισης των οικονομικών καταστάσεων και υποβολής της φορολογικής δήλωσης για το 2017.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ