2018-06-15 14:07:43
Φωτογραφία για Πώς να κάνεις το καλύτερο για εκείνους που αγαπάς
Βεβαιώσου ότι δεν ξεσπάς τα νεύρα σου στον σύντροφό σου Οι δικοί μας άνθρωποι είναι εκεί για να μας βοηθούν και να τους βοηθάμε. Για να μας ακούν και να τους ακούμε. Για να μας συμπαραστέκονται στα δύσκολα, αλλά όχι να γίνονται αποδέκτες νεύρων και ξεσπασμάτων μετά από μια άσχημη ημέρα. Θυμήσου να μην κάνεις ή να μη λες πράγματα για τα οποία θα μετανιώσεις μόλις υποχωρήσει η κακή σου διάθεση.

Δώσε το καλό παράδειγμα στα παιδιά σου

Ό,τι κάνεις, γίνεται ο «κανόνας» για τα παιδιά σου. Κάνεις πράξεις καλοσύνης προς τους γύρω σου; Φέρεσαι ευγενικά; Διαβάζεις στον ελεύθερο χρόνο σου; Σκέφτεσαι λογικά και δεν αντιδράς με θυμό ή απαισιοδοξία σε κάθε αναποδιά; Τότε και τα παιδιά σου θα ακολουθήσουν τα ίδια βήματα αργά ή γρήγορα.

Μάθε τι αρέσει στους δικούς σου ανθρώπους

Από τα πιο σημαντικά χαρίσματα είναι να ακούς, να προσέχεις: Τι αρέσει στους δικούς σου ανθρώπους, τι ονειρεύονται, τι θέλουν από τη ζωή τους, τι μουσική τους αρέσει, ποια είναι τα αγαπημένα τους φαγητά… Ο μόνος τρόπος να τους προσφέρεις το καλύτερο είναι να γνωρίζεις ποιο είναι το καλύτερο για αυτούς.


Πρότεινε ιδέες για να κάνεις πιο εποικοδομητικό τον χρόνο που περνάτε μαζί

Είναι όμορφο απλώς να βρίσκεσαι μαζί με εκείνους που αγαπάς. Αλλά είναι ακόμα πιο όμορφο να κάνετε πράγματα διασκεδαστικά, να γελάτε μαζί, να μαθαίνετε καινούρια πράγματα μαζί, να περνάτε εποικοδομητικά τον χρόνο σας.

Φρόντισε την διατροφή της οικογένειάς σου

Ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της φροντίδας όσων αγαπάμε, είναι να τους παρέχουμε την καλύτερη ποιότητα σε τρόφιμα και κάθε είδους προϊόντα. Ελληνικά brands με ιστορία στην ποιοτική διατροφή όπως η ΑΒ Βασιλόπουλος είναι ιδανική λύση για να χτίσετε εσύ και η οικογένειά σου σωστές διατροφικές συνήθειες. Δεν αρκεί όμως να τρώμε σωστά, αλλά να τρώμε και φαγητά φτιαγμένα με αγάπη: Δεν χρειάζεται να είμαστε... μεγάλοι σεφ για να βρούμε τις πιο υγιεινές συνταγές, να κάνουμε λίστα για τα ψώνια μας, να βρούμε τα πιο αγνά υλικά και να βάλουμε μεράκι και χαμόγελο στο μαγείρεμα. Αυτό πάντα «βγαίνει» και στη γεύση του φαγητού.

Μοιράσου τις μικρές στιγμές μαζί τους

Μια βόλτα στο πάρκο για να πάρεις αέρα. Η εξόρμηση για τα ψώνια της εβδομάδας στο σουπερμάρκετ της γειτονιάς. Μια επίσκεψη στους γονείς σου ή ένα σαββατοκύριακο στο χωριό. Μοιράσου τέτοιες απλές στιγμές με τους δικούς σου ανθρώπους, γιατί ό,τι μοιραζόμαστε, γίνεται πιο έντονο και όμορφο.

Κάνε ταξίδια μαζί τους

Τα ταξίδια είναι ψυχοθεραπεία, ουσιαστική μόρφωση, ανανέωση… είναι με άλλα λόγια ο πιο διασκεδαστικός τρόπος να αλλάξεις παραστάσεις και να έρθεις πιο κοντά με την παρέα, το ταίρι ή την οικογένειά σου. Είτε πρόκειται για κάποιο ταξίδι μακρινό, είτε για έναν προορισμό εδώ γύρω, οι αναμνήσεις που χτίζεις μαζί τους αποτελούν δώρο που μένει για πάντα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ