2018-06-16 18:06:30
Φωτογραφία για Γαλλία - Αυστραλία 2-1
Έστω και με μπόλικο άγχος και... καρδιοχτύπια η Εθνική Γαλλίας ξεκίνησε νικηφόρα τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Οι «τρικολόρ» δυσκολεύτηκαν αρκετά απέναντι στη μαχητική Αυστραλία, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του τρίτου ομίλου, ωστόσο με γκολ του Πογκμπά κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο με 2-1 σκορ.

Πάντως οι Γάλλοι, παρά τη νίκη τους, απογοήτευσαν με την εικόνα που παρουσίασαν απέναντι στα «κανγκουρό» και θα πρέπει να βελτιώσουν πολλά στοιχεία στο παιχνίδι τους, προκειμένου να δικαιολογήσουν τον τίτλο που φέρουν ως ένα από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης.

Οι «τρικολόρ» πήραν από την αρχή την πρωτοβουλία και τον έλεγχο του αγώνα και... κατασκήνωσαν στα καρέ των Αυστραλία, με τους Μπαπέ (σουτ στο 2`), Πογκμπά (φάουλ στο 4`) και Γκριεζμάν (σουτ στο 6`) να αναγκάζουν τον Ράιαν σε ισάριθμες επεμβάσεις.

Εντούτοις στο 17ο λεπτό τα «καγκουρό» έφθασαν πολύ κοντά στο γκολ, όταν από εκτέλεση φάουλ του Μόι από τα αριστερά, τα στόπερ της Γαλλίας αδράνησαν και ο Λέκι έπιασε κεφαλιά στην μικρή περιοχή, αναγκάζοντας τον Γιορίς να κάνει μία εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ.


Αφού πέρασε το πρώτο -πάντα επικίνδυνο για τον αδύναμο- 20λεπτο, οι Αυστραλοί ισορρόπησαν απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα και σε καμία περίπτωση, δεν αποτυπώθηκε στο γήπεδο, η διαφορά των δύο ομάδων.

Ο Φαν Μάαρβικ «πιστός» στο 4-2-3-1 κατάφερε να περιορίσει την επιθετική λειτουργία της Γαλλίας, καθώς ο Ντεσάμπ δεν βρήκε λύση στην εντυπωσιακή κάλυψη των χώρων από τους Αυστραλούς.

Οι Πογκμπά και Καντέ δεν μπόρεσαν να μοιράσουν μπάλες στους Ντεμπελέ, Γκριεζμάν και Μπαπέ, με αποτέλεσμα, το πρώτο ημίχρονο να κλείσει χωρίς τέρματα.

Σε μια προσπάθεια να «σπάσει» την αμυντική λειτουργία της Αυστραλίας, ο Ντεσάμπ, έδωσε εντολή στους Πογκμπά και Τολισό να ανέβουν πιο ψηλά και πίσω από την επιθετική τριπλέτα, προκειμένου να πιέσει περισσότερο και να οδηγήσει τα «καγκουρό» στο λάθος.

Η κίνηση αυτή, άνοιξε κάπως τον ρυθμό του αγώνα και στο πεντάλεπτο 57`-61` οι δύο ομάδες σκόραραν από ένα πέναλτι. Στο 57ο λεπτό, ο Πογκμπά βρήκε με κάθετη πάσα τον Γκριεζμάν που ανετράπη.

Ο Κούνια έδειξε «παίζεται» αλλά ειδοποιήθηκε από τους συναδέλφους του που ελέγχουν το VAR ότι υπάρχει παράβαση.

Ο Ουρουγουανός ρέφερι επανεξέτασε την φάση, άλλαξε την απόφαση του και ο Γκριεζμάν άνοιξε το σκορ.

Πάντως η απάντηση των «κανγκουρό» ήρθε πέντε λεπτά αργότερα: ο Ουμτιτί βρήκε την μπάλα με το χέρι εντός περιοχής ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι και ο Γέντινακ ισοφάρισε από την «άσπρη βούλα».

Στο 70ο λεπτό, ο Ντεσάμπ άλλαξε τους Ντεμπελέ, Γκριεζμάν με τους Φεκίρ και Ζιρού, προσπαθώντας να φρεσκάρει την ομάδα του από τη μέση και μπροστά.

Η λύτρωση για τους Γάλλους τελικά ήρθε στο 82ο λεπτό, όταν ο Πολ Πογκμπά με ατομική ενέργεια και ψηλοκρεμαστό σουτ έξω από την περιοχή, σημείωσε το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ, καθώς στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι το τέλος του αγώνα, οι «τρικολόρ» κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα και τους πολύτιμους βαθμούς.

Κίτρινες : Τολισό - Λέκι, Ρισντον, Μπέχιτς

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντές, Πογκμπά, Τολισό (78` Ματουϊντί), Καντέ, Γκριεζμάν (70` Ζιρού), Μπαπέ, Ντεμπελέ (70` Φεκίρ).

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Μπερτ Φαν Βάαρβικ): Ράιαν, Μίλιγκαν, Μπέχιτς, Ρισντόν, Σένσμπερι, Μόι, Γέντινακ, Ρόγκιτς (72` Ιρβάϊν), Λέκι, Κρούζε (83` Αρτζάνι), Ναμπούτ (64` Γιούριτς).

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το γλυκό της μαμάς
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το γλυκό της μαμάς
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ