2018-07-16 19:11:25
Φωτογραφία για Πως να καταναλώσεις σωστά σοκολάτα ώστε να χάσεις βάρος
Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, είναι η εποχή που η σοκολάτα δαιμονοποιείται και μπαίνει στο wishlist του φθινοπώρου.

Τώρα αν εμείς σου πούμε ότι η πρώτη σου αγάπη μπορεί να βάλει φωτιά στο λίπος και να το κάνει στάχτη και μπούρμπερη θα το πιστέψεις; Πες ΝΑΙ στη μαύρη σοκολάτα, αλλά με σύστημα. Τι θα πει αυτό; σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το  «International Archives of Medicine», όταν η σοκολάτα συνδυάζεται με άσκηση και μείωση των υδατανθράκων, μπορεί να δράσει ως επιταχυντής απώλειας βάρους. Ιδανικά προτίμησε σοκολάτες με περιεκτικότητα σε κακάο μεγαλύτερη του 70%.

Το πείραμα έγινε ως εξής: Οι ερευνητές αρχικά χώρισαν εθελοντές ηλικίας 19-67 σε τρεις ομάδες. Η πρώτη ομάδα ακολούθησε μια αυστηρή δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες, η δεύτερη ακολούθησε δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες καταναλώνοντας επιπλέον 42 γρ. μαύρη σοκολάτα (81%) την ημέρα, και τέλος μια ομάδα ελέγχου ακολούθησε εξίσου τη διατροφή τους.


Οι επιστήμονες σύγκριναν τα αποτελέσματα και  διαπίστωσαν ότι η ομάδα των χαμηλών που κατανάλωνε λιγότερους υδατάνθρακες έτεινε να χάνει βάρος σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου. Περιέργως όμως, η ομάδα που ακολούθησε χαμηλή σε υδατάνθρακες δίαιτα με το συνδυασμό της σοκολάτας ομάδα έχασε 10% περισσότερο βάρος από τις υπόλοιπες ομάδες. Το πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η απώλεια βάρους παρέμεινε στους προαναφερθέντες, σε σύγκριση με την ομάδα των χαμηλών υδατανθράκων (χωρίς προσθήκη σοκολάτας), η οποία είδε την επιστροφή του βάρους τους μετά από τρεις εβδομάδες. Η ομάδα (dream team) με τη σοκολάτα ανέφερε επίσης καλύτερο ύπνο και περισσότερη ευεξία, και τέλος τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα τους μειώθηκαν σημαντικά!
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ