2018-07-17 12:51:13
Φωτογραφία για «Χρυσή» νίκη για την Εθνική Γυναικών!
Χρυσή! Έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η επικράτηση της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των γυναικών στη 2η αγωνιστική του Α’ Ομίλου του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βαρκελώνης επί της Ιταλίας με 7-6! Αφενός γιατί μπορεί να χαρίσει την πρωτιά στον Α’ Όμιλο και ένα εύκολο χιαστί στα προημιτελικά, αφετέρου διότι η τερματοφύλακας της Εθνικής μας ομάδας Χρυσή Διαμαντοπούλου πραγματοποίησε δώδεκα (!) επεμβάσεις μερικές από τις οποίες ήταν καθοριστικές! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να φτάσει στην επικράτηση με ανατροπή και αφού βρέθηκε να χάνει με 6-5 λίγο πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου. Όμως τα γκολ των Βασιλική Διαμαντοπούλου και Άλκηστη Αβραμίδου χάρισαν τη νίκη στην Εθνική μας.

Η Εθνική μας είχε δέκα ποινές εναντίον της και μόλις τέσσερις υπέρ της, ενώ ανέβασε την απόδοσή της στο λιγότερο στο δεύτερο μισό του αγώνα (4/10 οι Ιταλίδες από 4/6).

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Αβένιο να δίνει το προβάδισμα στην Ιταλία σε παίκτρια παραπάνω, όμως η Ασημάκη είχε την απάντησε με εκπληκτικό γκολ από φουνταριστό γράφοντας το 1-1
. Στη συνέχεια η Τσουκαλά σκόραρε στην πρώτη ευκαιρία της Εθνικής μας σε παραπάνω, όμως η Μπιανκόνι εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα των Ιταλίδων για το 2-2. Η Νικόλ Ελευθεριάδου κατάφερε να δώσει ξανά προβάδισμα 0:10 πριν τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου και όταν ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος η Ελευθερία Πλευρίτου σημείωσε το ωραιότερο γκολ του αγώνα από θέση 2 για το 2-4. Το μομέντουμ ήταν για την Εθνική μας που δεν κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά στα τρία γκολ. Αντίθετα η Μπιανκόνι εκμεταλλεύτηκε στιγμιαία αδράνεια και σε κόντρα 6vs5 έκανε το 3-4. Η αρχηγός όμως της Εθνικής Αλεξάνδρα Ασημάκη έβαλε…στα δίχτυα την ιταλική άμυνα και έγραψε το 3-5 με την Έμολο να δίνει τη λύση στον παραπάνω για τις Ιταλίδες.

Το δεύτερο μισό της αναμέτρησης δεν ξεκίνησε καλά για την Εθνική μας ομάδα, αφού η Κουεϊρόλο σημείωσε ένα πολύ τυχερό γκολ από την περιφέρεια με το σουτ της να βρίσκει σε δύο ελληνικά μπλοκ και να ξεγελάει τη Χρυσή Διαμαντοπούλου (5-5). Η Εθνική μας κόλλησε στο ανάμεσα των Ιταλίδων και δεν έβρισκε λύσεις με τα σουτ να αποκρούονται εύκολα από την Γκορλέρο ή να φεύγουν άουτ. Η εικόνα του αγώνα έδειχνε πως η Ιταλία θα πάρει το προβάδισμα πράγμα που έγινε με το δεύτερο γκολ της Κουεϊρόλο σε παραπάνω. Στη συνέχεια η Χρυσή Διαμαντοπούλου κράτησε τη διαφορά στο ένα γκολ με τεράστια επέμβαση σε γυριστό της Αιέλο από φουνταριστό (0:25 πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου) και στην επόμενη επίθεση η Βασιλική Διαμαντοπούλου πέτυχε τεράστιο γκολ με τη λήξη του οκταλέπτου από θέση 4 (6-6).

Στην τελευταία περίοδο η Εθνική μας μπήκε αποφασισμένη να πάρει τη νίκη στην αναμέτρηση καταφέρνοντας να βγάλει εύκολα τις άμυνες απέναντι στην Ιταλία. Στη δική της επίθεση με μπασίματα κατάφερε να δημιουργήσει ρίγματα στην ιταλική άμυνα χωρίς όμως να καταφέρει να βρει το πολυπόθητο γκολ. Η Ασημάκη κέρδισε αποβολή 3:49 πριν το τέλος με την επίθεση να είναι ιδανική και τη Βασιλική Διαμαντοπούλου να βγαίνει στο δεύτερο δοκάρι μόνη της απέναντι από την Γκορλέρο, όμως το σουτ της σταμάτησε στο αριστερό γκολπόστ. Η Αβραμίδου όμως ως από μηχανής θεός πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε άμεσα για το 7-6. Στη συνέχεια η ελληνική ομάδα έβγαλε δύο σπουδαίες άμυνες στο λιγότερο με Ελευθερία Πλευρίτου και Χρυσή Διαμαντοπούλου να λένε «όχι» στα σουτ των Μπινκόνι και Παλμιέρι. Η Ελλάδα έχασε τεράστια ευκαιρία σε παραπάνω με την Ασημάκη από το δεύτερο δοκάρι και στην τελευταία επίθεση η Διαμαντοπούλου αντέδρασε θετικά στο σουτ της Κουεϊρόλο κλειδώνοντας τη νίκη για την Εθνική μας ομάδα.

Η Εθνική μας ομάδα είχε 2/4 στον παραπάνω, ενώ η Ιταλία είχε 4/10.

Τα γκολ της Εθνικής μας προήλθαν ως εξής: Τρία από την περιφέρεια, Δύο σε παραπάνω, Δύο από φουνταριστό.

Τα γκολ της Ιταλίας προήλθαν ως εξής: Τέσσερα σε παραπάνω, ένα από περιφέρεια και ένα σε κόντρα.

Ιταλία – Ελλάδα 6-7 (2-3, 2-2, 2-1, 0-1)

Ιταλία (Φάμπιο Κόντι): Γκορλέρο, Ταμπάνι, Γκαριμπότι, Αβένιο 1, Κουεϊρόλο 2, Αιέλο, Πικότσι, Μπιανκόνι 2, Έμολο 1, Παλμιέρι, Γκρανιολάτι, Ντάριο, Λάβι

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Διαμαντοπούλου Χ., Τσουκάλα 1, Διαμαντοπούλου Β. 1, Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μ., Αβραμίδου 1, Ασημάκη 2, Χυδηριώτη, Πάτρα, Πρωτοπαπά, Πλευρίτου Ελ. 1, Ξενάκη, Σταματοπούλου
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ