2018-07-20 21:51:26
Φωτογραφία για Οι Μπραντ Πιτ και Λεονάρντο Ντι Κάπριο είχαν πει όχι στο «Brokeback Mountain»
Μπορεί η ταινία να κατέληξε με 8 οσκαρικές υποψηφιότητες το 2006, αλλά οι σταρ του Χόλιγουντ δεν ήταν έτοιμοι για να τολμήσουν ένα γκέι love story. Διαβάστε πώς το θυμάται και το σχολιάζει ο Γκας Βαν Σαντ.

Ο Γκας Βαν Σαντ δίνει συνεντεύξεις αυτό τον καιρό για την προώθηση της νέας ταινίας του, «Don't Worry, He Won't Get Far on Foot», που κάνει την πρεμιέρα της στην Αμερική.

Μιλώντας στο IndieWire η κουβέντα πήγε στο παρελθόν. Οταν εκείνος ήταν να σκηνοθετήσει το «Μυστικό του Brokeback Mountain», προτού τελικά το αναλάβει ο Ανγκ Λι με πρωταγωνιστές τους Τζέικ Τζίλενχαλ και Χιθ Λέτζερ, γράφοντας κινηματογραφική ιστορία (8 οσκαρικές υποψηφιότητες, 3 Οσκαρ, ανάμεσα στα οποία κι αυτό της σκηνοθεσίας).

«Τότε, κανείς δεν ήθελε να πρωταγωνιστήσει» αποκαλύπτει ο Βαν Σαντ. «Οταν το δούλευα εγώ κι έψαχνα αναγνωρίσιμους πρωταγωνιστές, διάσημους ηθοποιούς, δεν άγγιζε το πρότζεκτ κανείς. Ολοι έλεγαν όχι. Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο αρνήθηκε, ο Μπραντ Πιτ, ο Ματ Ντέιμον, ο Ράιαν Φιλίπε. Ολοι!»

Η Νταϊάνα Οσάνα, η συνσεναριογράφος της ταινίας μαζί με τον Λάρι ΜακΜάρτρι (οι δυο τους είχαν κάνει τη διασκευή της νουβέλας της Ανι Πρου), η οποία τελούσε και χρέη παραγωγού τότε, επιβεβαίωσε όσα αποκάλυψε ο Βαν Σαντ.

«Ναι, αυτοί οι νεαροί τότε σταρ είχαν απορρίψει την ταινία για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Ειδικά ο ρόλος του Ενις, που πήγε τελικά στον Χιθ Λέτζερ, ήταν κάτι που κανείς δεν ήθελε να ακουμπήσει...»
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ