2018-07-31 11:00:54
Φωτογραφία για Η ΜΟΜΚΑ ανοίγει δρόμους και καθαρίζει τα ρέματα στην Ραφήνα (ΦΩΤΟ)
Ο Στρατός άρχισε την αποκατά­σταση των ζημιών στις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

ΟΙ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ και τα μηχανήματα της Μονάδας Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του υπουργεί­ου Εθνικής Άμυνας ανέλαβαν ήδη έργο για την αποκατάσταση των ζημιών στις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Την εμπλοκή της υπηρεσίας ανακοίνω­σε με ανάρτησή του στο twitter ο Πάνος Καμμένος γράφοντας: «Η ΜΟΜΚΑ ξεκίνησε από τα ξημερώ­ματα να ανοίγει ρέματα της Ραφήνας». Δεν θα σταμα­τήσει, όμως, μόνο εκεί, αλ­λά θα συνδράμει στη διά­νοιξη των αποκλεισμένων δρόμων και τη δημιουρ­γία αντιπλημμυρικών έρ­γων, καθώς οι πλημμύρες με τις πρώτες βροχές απο­τελούν εφιάλτη.

«Στο πλαίσιο συνδρο­μής των Ενόπλων Δυνά­μεων στις πληγείσες πε­ριοχές Αν. Αττικής από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018 η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) ανέλαβε με κλιμάκιο μηχανημάτων εργασίες για την αντιπλημμυρική προστασία των Δήμων Ραφήνας και Μαραθώνα
. Οι εργασίες εκτελούνται κα­τόπιν αιτήματος των εν λό­γω δήμων και τη σύμφω­νη γνώμη της Περιφέρειας Αττικής» αναφέρει, επίσης, σε ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ για τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων και συνεχίζει: «Τα έργα πραγ­ματοποιούνται στο μεγάλο ρέμα Ραφήνας και στο ρέμα που συνιστά όριο μετα­ξύ των δύο δήμων, και πε­ριλαμβάνουν τη διευθέτη­ση, τον καθαρισμό και την κοπή δένδρων και θά­μνων, με σκοπό την απρό­σκοπτη διοχέτευση των ομβρίων υδάτων προς τη θάλασσα».

Η συνδρομή των Ενό­πλων Δυνάμεων είναι ση­μαντική και υπήρξε καθοριστική την πρώτη στιγ­μή με τη διάσωση και την απομάκρυνση των πληγέντων από τις παραλίες και τη θάλασσα με πλωτά μέ­σα. Με εντολή του υπουρ­γού Εθνικής Άμυνας πα­ρέχουν όποια βοήθεια τους ζητηθεί από τους αρ­μόδιους φορείς.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-28/07/2018 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr] - ΦΩΤΟ: geetha.mil.gr)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ