2018-08-10 12:33:35
Φωτογραφία για Ποιος είναι ο νέος Υπαρχηγός Επιχειρήσεων του ΠΣ
Μετά την προαγωγή του Βασίλη Ματθαιόπουλου στη θέση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, τα καθήκοντα τού Υπαρχηγού Επιχειρήσεων αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος Νοτίου

Ελλάδας, Κωνσταντίνος Γιόβας.

Στη θέση του μετακινείται μετά την προαγωγή του σε Υποστράτηγο ο Στέφανος Κολοκούρης, διοικητής της 1ης ΕΜΑΚ.

Διαβάστε το βιογραφικό του νέου Υπαρχηγού:

Κατετάγη το 1987 στο Πυροσβεστικό Σώμα και το 1992 αποφοίτησε από την Πυροσβεστική Ακαδημία με τον βαθμό του Ανθυποπυραγού. Κατά την διάρκεια της καριέρας του προήχθη σε όλους τους βαθμούς κατ’ επιλογή, έλαβε πολλές ηθικές αμοιβές, ενώ τιμήθηκε με πολλά μετάλλια και παράσημα, μεταξύ άλλων του Χρυσού Σταυρού Τιμής, του Ταξιάρχη του Φοίνικα και του Ταξιάρχη Τιμής.

Υπηρέτησε ως Αξιωματικός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, στον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου, Προϊστάμενος Γραφείου Πυρασφαλείας και Ανακριτικού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης, Προϊστάμενος του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πελοποννήσου, Επικεφαλής Πεζοπόρου Αερομεταφερόμενου Τμήματος Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πελοποννήσου, Επικεφαλής του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Κ.Α.Ε.Ε.) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, Διοικητής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγαλόπολης, Διοικητής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης και του Νομού Λακωνίας.

Το Φεβρουαρίου του 2013 προήχθη στο βαθμό του Αρχιπυράρχου και τοποθετήθηκε ως Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πελοποννήσου.

Το Φεβρουαρίου του 2016 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Αττικής.

Το Φεβρουαρίου του 2018 τοποθετήθηκε ως Συντονιστής Επιχειρήσεων (με έδρα τον Πειραιά), για τις Περιφερειακές Πυροσβεστικές Διοικήσεις Στερεάς Ελλάδας, Β
. Αιγαίου, Ν. Αιγαίου & Κρήτης.

Έλαβε μέρος σε επιχειρήσεις διάσωσης, στην κατάσβεση μεγάλων αστικών και δασικών πυρκαγιών, καθώς και στην αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων και διασώσεις μεγάλου αριθμού πολιτών όπως στην Μάνδρα & Νέα Πέραμο Αττικής. Ήταν από τους πρώτους Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος που εκπαιδεύθηκαν από την Αμερικανική Αποστολή - United States Forest Service law Enforcement and Investigations – και πήραν πιστοποίηση γνώσεων στο αντικείμενο «Προέλευση και Αιτίες Δασικών Πυρκαγιών» (wild fire origin and cause determination course). Επίσης εκπαιδεύτηκε σε θέματα αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών από αποστολές των χωρών Η.Π.Α. και Καναδά.
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ