2018-08-10 12:55:59
Φωτογραφία για Οι προτάσεις της Ένωσης ΝΑ Αττικής για τη Δικαστική Αστυνομία
Διαβάστε τις προτάσεις τής Ένωσης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής αναφορικά με τη δημιουργία Δικαστικής Αστυνομίας: Α) Στο άρθρο 2 (σκοπός, αρμοδιότητες) να προστεθεί

παράγραφος «ι» η μεταγωγή κρατουμένων από και προς τις Διευθύνσεις Μεταγωγών, τα καταστήματα κράτησης της χώρας, τα αστυνομικά κρατητήρια, τα κέντρα κράτησης και τα αρμόδια δικαστήρια και εισαγγελικές αρχές.

Β) Στην παράγραφο 4 του άρθρου 5 να πολλαπλασιαστούν οι οργανικές με όσο γίνεται μεγαλύτερο αριθμό έτσι ώστε οι υπηρετούντες στην Δικαστική Αστυνομία να αναλάβουν τις μεταγωγές κρατουμένων σύμφωνα με την προηγούμενη πρότασή μας.

Γ) Στην παράγραφο 5 του άρθρου 5 να ορίζεται ότι οι θέσεις να κατανέμονται και στις Διευθύνσεις Μεταγωγών Δικαστηρίων ως αυτόνομες Διευθύνσεις αρμοδιότητας της Δικαστικής Αστυνομίας που φυσικά θα υπάγονται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Δ) Να αφαιρεθεί εξ’ ολοκλήρου το άρθρο 9 που αναφέρεται στις αποσπάσεις προσωπικού Ελληνική Αστυνομία. Δεν είναι δυνατόν η ίδρυση μιας Υπηρεσίας να προϋποθέτει την διάλυση μιας άλλης. Η ΕΛ.ΑΣ., έχει ήδη αποψιλωθεί με την μείωση των οργανικών θέσεων καθώς και το πάγωμα των προσλήψεων.

  Ναι στην διάθεση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού των Διευθύνσεων Μεταγωγών Δικαστηρίων στην Δικαστική Αστυνομία προκειμένου να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου τις μεταγωγές.

 Όχι στην ενίσχυση με προσωπικό από την ήδη υποστελεχωμένη ΕΛ.ΑΣ.. 

                                  

Για το Δ.Σ.

-O-                                                                               -O-

Πρόεδρος                                                                Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                                                ΚΑΚΑΒΑΣ Μαρίνος
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ