2018-08-14 16:12:49
Φωτογραφία για Ευχές της Ένωσης Καρδίτσας
Δημοσιεύουμε ανακοίνωση τής Ένωσης Καρδίτσας:   Η γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου έχει ιδιαίτερη θέση στο εορτολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας και συνδέεται άμεσα με τη μοναδικότητα

του προσώπου της Παναγίας στο έργο «της εν Χριστώ σωτηρίας» των ανθρώπων, αποτελώντας τη μεγαλύτερη από τις γιορτές που καθιέρωσε η Εκκλησία προς τιμήν της Μητέρας του Χριστού, τις ονομαζόμενες θεομητορικές εορτές.

  Η Εκκλησία μας εορτάζει με τον πλέον λαμπρό τρόπο την Κοίμηση της Θεοτόκου, με τον Λαό να αποδίδει τις πρέπουσες τιμές στο Ιερό πρόσωπο της Παναγίας, της Μητέρας και προστάτιδας πάντων των Χριστιανών.

  Αμέτρητα είναι τα ονόματα, ή «Θεοτοκωνύμια» όπως λέγονται, που έχει δώσει ο λαός στην Παναγία. Υπολογίζεται πως ξεπερνούν τα 500, άλλα βγαλμένα από ύμνους, άλλα από τον τόπο που βρίσκεται κάποιος Ναός ή Μοναστήρι κι άλλα εξαιτίας του τρόπου που έχει αγιογραφηθεί.

  Τα πολυάριθμα “Θεοτοκωνύμια” επιβεβαιώνουν αφενός την άρρηκτη και δυνατή συναισθηματική σχέση του Λαού με την Παναγία και αφετέρου την πρωταρχική θέση που κατέχει στη ζωή του κάθε Χριστιανού, ως μεσίτρια προς τον Χριστό, επικαλούμενοι τις πρεσβείες της σε κάθε στιγμή της ζωής τους.

  Η Κοίμηση της Θεοτόκου δεν είναι ένα πένθιμο γεγονός για το ελληνικό λαό, επειδή η Παναγία «μετέστη προς την ζωήν».

  Ως  Ένωση Αστυνομικών Καρδίτσας, ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους χρόνια πολλά με υγεία προσωπική και οικογενειακή!

Είθε η Παναγιά μας να σκέπει τα βήματα μας!

                                                           ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΟΣ Σωκράτης

Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΚΡΗΣ Ιωάννης
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ