2018-08-18 20:52:46
Φωτογραφία για Η Γη μας έχει πολλά αδερφάκια, σύμφωνα με νέα έρευνα
Η Γη είναι ένας “φυσιολογικός” πλανήτης που υπάρχει στο σύμπαν Και μπορεί να υπάρχουν πολλοί περισότεροι πλανήτες όπως ο δικός μας, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Τα δομικά στοιχεία που συνέβαλαν στη δημιουργία του δικού μας πλανήτη είναι διαδεδομένα σε ολόκληρο το σύμπαν, ανακαλύπτουν οι ερευνητές. Ως εκ τούτου, άλλοι πλανήτες όπως ο δικός μας είναι πιθανόν να υπάρχουν εκεί έξω “απλά περιμένουν να ανακαλυφθούν”, σύμφωνα με τους ερευνητές. Άρα πλανήτες σαν την Γη υπάρχουν. Δεν είμαστε τελικά τόσο μοναδικοί.

Η μελέτη είναι μια από τις μεγαλύτερες έρευνες για το πώς σχηματίζονται υλικά σε άλλα πλανητικά συστήματα καθώς και ποια υλικά χρησιμοποιούνται. Καθώς και για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τους άλλους πλανήτες που μοιάζουν με τη Γη, κάπου αλλού στον γαλαξία.

Το να βρίσκεις τέτοιους πλανήτες και να προσπαθείς να καταλάβεις από τι είναι φτιαγμένοι είναι δύσκολο. Διότι οποιοδήποτε σήμα από αυτούς τους πλανήτες είναι συνήθως εξαφανισμένο από τα αστέρια που βρίσκονται κοντά τους, αναφέρουν οι ερευνητές. Έτσι, βρήκαν άλλους τρόπους εξέτασης αυτών των πλανητών. Βρήκαν οι ερευνητές τρόπο να εξετάσουν τη σύνθεσή τους.


«Τα περισσότερα από τα δομικά στοιχεία που εξετάσαμε σε άλλα πλανητικά συστήματα έχουν παρόμοια σύνθεση με της Γης.», δήλωσε ο ερευνητής Siyi Xu του Gemini Observatory στην Χαβάη.

Η ανακάλυψη έχει γίνει με την εξέταση λευκών νάνων, αστέρια που έχουν συρρικνωθεί και είναι πολύ μικρά και πυκνά. Αυτή  την μοίρα θα έχει και το δικό μας αστέρι σε μόλις 5 δισεκατομμύρια χρόνια.

Καθώς γίνονται τόσο μικρά, τραβούν άλλο υλικό από το πιο κοντινό πλανήτη. Αυτό μπορούν να το δουν οι επιστήμονες καθώς μετακινείται πλησιέστερα προς το αστέρι. Και επιτρέπει με αυτό τον τρόπο στους επιστήμονες να διερευνήσουν από τι είναι φτιαγμένο το περιβάλλον που τους περιτριγυρίζει.

Τα συμπεράσματα των επιστημόνων

«Οι ατμόσφαιρες των λευκών νάνων αποτελούνται από υδρογόνο ή ήλιο που δίνουν ένα αρκετά καθαρό φασματοκοπικό σήμα», αναφέρει ο επιστήμονας. «Ωστόσο, καθώς το αστέρι “κρυώνει”, αρχίζει να τραβάει υλικό από τους πλανήτες, τους αστεροειδείς, τους κομήτες κ.ο.κ που την περιστρέφουν, με μερικούς να σχηματίζουν ένα δίσκο σκόνης. Αυτό μοιάζει λίγο με τους δακτύλιους του Κρόνου.

«Καθώς αυτό το υλικό προσεγγίζει το αστέρι, βλέπουμε την αλλαγή του. Αυτή η αλλαγή είναι μετρήσιμη επειδή επηρεάζει το φασματοσκοπικό σήμα του αστεριού. Έτσι μας επιτρέπει να προσδιορίσουμε τον τύπο ακόμα και την ποσότητα του υλικού που περιβάλλει τον λευκό νάνο. Αυτές οι μετρήσεις μπορούν να είναι εξαιρετικά ευαίσθητες, επιτρέποντας την ανίχνευση σωμάτων τόσο μικρά όσο ένας αστεροειδής».

Εξετάζοντας αυτές τις μετρήσεις, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι περισσότεροι πλανήτες αποτελούνται από τα ίδια υλικά που βρίσκονται κάτω από τα πόδια μας.

«Αυτό σημαίνει ότι τα χημικά στοιχεία, τα δομικά στοιχεία της γης, είναι κοινά σε άλλα πλανητικά συστήματα», δήλωσε ο επιστήμονας. Απ’ ό,τι μπορούμε να δούμε, από την άποψη της παρουσίας και της αναλογίας αυτών των στοιχείων, είμαστε φυσιολογικοί, αρκετά φυσιολογικοί. Και αυτό σημαίνει ότι πιθανόν να αναμένουμε να βρούμε πλανήτες που μοιάζουν με τη Γη κάπου αλλού στον γαλαξία μας».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ