2018-08-19 00:52:21
Φωτογραφία για Allez les bleu vin! Θα υποκύψουν και οι Γάλλοι στη μόδα του μπλε κρασιού;
Οι Γερμανοί έδωσαν στον κόσμο το Blue Nun και τώρα οι Ισπανοί οινοπαραγωγοί άρχισαν να πουλάνε τους Γάλλους ένα μπλε κρασί με το έξυπνο όνομα Vindigo, το οποίο διατίθεται ως 100% φυσικό παρά την παράξενη τιρκουάζ απόχρωσή του.

Το Vindigo είναι ένα κρασί από 100% chardonnay που παρασκευάζεται στην Ανδαλουσία της Ισπανίας. Σύμφωνα με τους παραγωγούς, οφείλει το περίεργο χρώμα του στο κρασί που φιλτράρεται μέσω ενός πολτού από φλούδες κόκκινων σταφυλιών που περιέχουν ανθοκυάνες (από το ελληνικό ανθός: λουλούδι - και κυανό: σκούρο μπλε). Η φυσική αυτή ουσία βρίσκεται στα βατόμουρα και στα σμέουρα καθώς και στη μαύρη σόγια και τα κόκκινα σταφύλια.

Ο René Le Bail, γάλλος επιχειρηματίας που πωλεί το Vindigo στη Sète, ένα λιμάνι στη νοτιοανατολική Γαλλία, περιέγραψε το ποτό ως ένα ιδανικό καλοκαιρινό απεριτίφ.

" Μπορεί να καταναλωθεί και στην παραλία ή δίπλα από την πισίνα - έχει 11% αλκοόλ που σημαίνει ότι δεν είναι ένα σούπερ δυνατό κρασί. Έχει φρουτώδη γεύση με νότες από κεράσι, φρούτα του πάθους και βατόμουρο. Είναι ένα εορταστικό κρασί ", δήλωσε ο Le Bail.


Το κρασί έχει τιμή μεταξύ € 12 - € 18, αλλά αυτή τη στιγμή διατίθεται μόνο στη Sète.

Ο έμπορος έχει ήδη παραγγείλει 35.000 φιάλες για να δει αν οι Γάλλοι θα υιοθετήσουν το νέο κρασί ή εάν θα είναι μια βραχύβια καινοτομία. Η επιτυχία δεν θα είναι εγγυημένη σε μια χώρα όπου το κρασί, συνήθως κόκκινο, λευκό ή ροζέ, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού.

Ούτε το Vindigo είναι το πρώτο μπλε κρασί. Διαβάστε περισσότερα για το πρώτο μπλε κρασί εδώ:

Τι στο καλό είναι το Μπλε Κρασί;

Η προσπάθεια πώλησης μπλε κρασιού στα γαλλικά σούπερ μάρκετ έπεσε στο κενό λόγω των κανονισμών επισήμανσης στη Γαλλία: τα μπουκάλια χαρακτηρίζονταν ως "vin bleu" - μια ονομασία που δεν αναγνωρίστηκε από τις κατηγορίες κρασιών που συμφωνήθηκαν στην ΕΕ. Συνεπώς, το Gïk αφαιρέθηκε από τα ράφια των σούπερ μάρκετ μετά από μόλις τρεις ημέρες. Αλλά με την επικαιροποιημένη επισήμανση ως "αλκοολούχο ποτό με βάση το κρασί" το μπλε Gïk Blue παραμένει διαθέσιμο για αγορά online και παρουσιάστηκε στο εξειδικευμένο περιοδικό κρασιού Decanter το 2016. Το Decanter δεν είπε την άποψη του για το κρασί.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ