2018-08-24 08:07:15
Φωτογραφία για Τι σημαίνει ότι το κρασί μας έχει άρωμα παντζαριού;
Το παντζάρι είναι ένα λαχανικό με στρογγυλή ρίζα και η πιο κοινή ποικιλία έχει σκούρο πορφυρό δέρμα με ελαφρώς πιο ¨ανοιχτό¨ χρώμα στην, δακτυλιωτή σάρκα - αν και υπάρχουν και κάποιες λευκές ποικιλίες.

Μαγειρεμένο στον ατμό, μαρμελάδα ή ψητό, είναι μια δημοφιλής προσθήκη στις σαλάτες και τα πικάντικα πιάτα, αλλά θα το βρείτε και σε χυμούς.

Λόγω της σχετικά υψηλής περιεκτικότητάς του σε ζάχαρη, το παντζαρότευτλο χαρακτηρίζεται από μια λεπτή γραμμή μεταξύ γλυκών και αλμυρών στοιχείων, καθιστώντας το μια χρήσιμη αναφορά σε νότες γευσιγνωσίας για κόκκινα κρασιά που εμφανίζουν μια παρόμοια ισορροπημένη δυαδικότητα.

Τα κρασιά Pinot Noir μπορούν να έχουν γεύσεις και αρώματα που θυμίζουν παντζάρια, όταν ο ισχυρός γλυκός χαρακτήρας κόκκινων καρπών αναμιγνύεται με γήινες νότες, που συχνά προκύπτουν από την ωρίμανση και τις ψυχρότερες συνθήκες καλλιέργειας. Διαβάστε: Burn Cottage Pinot Noir 2012

Ομοίως, ορισμένα κρασιά Syrah είναι ικανά να είναι ταυτόχρονα ισχυρά φρουτώδη και αλμυρά.

Ένα διάσημο παράδειγμα είναι το Henschke, Hill of Grace, που παράγεται στην κοιλάδα Eden της Αυστραλίας από αμπέλια Shiraz 100 ετών.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ