2018-09-02 16:50:34
Φωτογραφία για Μύρισε Ελλάδα το πρωί στα Άγια χώματα του ελληνισμού στην Ουκρανία - Με λαμπρότητα εγκαινιάστηκε το Ελληνικό Πάρκο Οδησσού [video - photos]
Η οικογένεια Μπούμπουρα έκανε το όραμα πράξη το πρωί της Κυριακής 2 Σεπτεμβρίου, εγκαινιάζοντας το Ελληνικό Πάρκο δίπλα από τα διάσημα σκαλιά Ποτέμκιν λίγα μέτρα από το λιμάνι της Οδησσού στην Ουκρανία, παρουσία εκλεκτών καλεσμένων, τόσο από την ελληνική Κυβέρνηση, όσο και από την Ουκρανική.

Μέρα ορόσημο για την ελληνοουκρανική φιλία αλλά και τους Έλληνες της Ουκρανίας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το Ελληνικό Πάρκο στην Οδησσό που άνοιξε τις πύλες του για το κοινό λίγα λεπτά πριν τις 12 το πρωί της Κυριακής. Ο Έλληνας επιχειρηματίας Παντελής Μπούμπουρας, που δραστηριοποιείται ως επιχειρηματίας από τα τέλη της δεκαετίας του 90' στην Ουκρανία, έκανε το όραμά του πραγματικότητα, δημιουργώντας έναν χώρο 34.000 τ.μ. με άρωμα... Ελλάδας ακριβώς απέναντι από το Τούρκικο πάρκο.

To Πάρκο των Ελλήνων σε στοιχεία

To Ελληνικό πάρκο είναι ένα μοναδικό έργο στην καρδιά της πόλης για τους κατοίκους της Οδησσού και τους επισκέπτες της. Αποτελείται από τα τρία συμβατικά μέρη με μουσείο με ανοιχτό χώρο, παιδική χαρά και πεζοπόρους χώρους.


Την "Ημέρα της Πόλης" για τα 224 χρόνια από τη δημιουργία της τα εγκαίνια του Ελληνικού Πάρκου

Το πρώτο μέρος του πάρκου εγκαινιάστηκε για το κοινό την Ημέρα της Πόλης για τα 224 χρόνια της πόλης της Οδησσού λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 2 Σεπτεμβρίου. Το Ελληνικό πάρκο είναι μια δωρεά για την πόλη της Οδησσού από την Κ.Ο. «Ίδρυμα Μπούμπουρα» προς όλους τους πολίτες της πόλης.

Πρόκειται για ένα στολίδι στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης της Οδησσού συνολικής έκτασης 34.000 τ.μ., με έκταση πρασίνου 23.000 τ.μ. και πεζόδρομους 9.700 τ.μ. Στο κέντρο του Ελληνικού Πάρκου υπάρχει ένα συντριβάνι που αναβλύζει μέσα από ένα άγαλμα που απεικονίζει τον Αδάμ και την Εύα σε ένα ενωμένο κεφάλι, ενώ από πάνω τους βρίσκεται ο κορμός ενός δέντρου, δημιουργία του διάσημου Ουκρανού γλύπτη Μιχαήλ Ρέβα με την ονομασία "Η αρχή των αρχών".

Μέσα στο πάρκο, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν το άγαλμα του Ποσειδώνα αλλά και τα πιστά αντίγραφα αγαλμάτων 3 Καρυάτιδων του 6ου αιώνα π.Χ., Κόρη του Ευθυδίκου, Πεπλοφόρος Κόρη και Κόρη του Ερεχθείου.

Η Ελληνική αποστολή στην Ουκρανία μαζί με την οικογένεια Μπούμπουρα. Διακρίνονται οι κύριοι Κεγκέρογλου, Κουμουτσάκος, Μώραλης, Φασούλας, Μουτζούρης, Μπουντούρης.Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος "Μπούμπουρα" κος Παντελής Μπούμπουρας με την σύζυγό του

Εκδηλώσεις για την "Ημέρα της Πόλης" για τα 224 χρόνια από την ίδρυση της πόλης της Οδησσού

Απονομή παρασήμου "Γρηγόριος Μαρασλής" στον κο Παντελή Μπούμπουρα, από τον Δήμαρχο της Οδησσού Gennadiy Trukhanov 

Η δημοσιογράφος Μάγδα Τσέγκου με τον Παναγιώτη Φασούλα, πρώην Δήμαρχο Πειραιά

Οι δημοσιογράφοι Ειρήνη Νικολοπούλου και Τασουλα Επτακοίλη με τον Παναγιώτη Φασούλα
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ