2018-09-08 00:00:30
Φωτογραφία για Τι θρεπτικά συστατικά μας προσφέρουν τα σύκα
Λίγοι μπορούν να φανταστούν Αύγουστο χωρίς σύκα, τα οποία αποτελούν χαρακτηριστικό έδεσμα που συνοδεύει το τέλος του καλοκαιριού.

Παράλληλα, είναι ένα φρούτο υψηλής διατροφικής αξίας, που προσφέρει πλήθος πολύτιμων θρεπτικών συστατικών, τα οποία συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας.

Ειδικότερα, τα σύκα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και γι’ αυτό το λόγο συστήνονται συχνά για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Παράλληλα, είναι καλή πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, καλίου και μετάλλων όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο και ο σίδηρος, ενώ η θρεπτική τους αξία ενισχύεται σημαντικά και από την παρουσία πολυφαινολών, που ασκούν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και προστατεύουν τον οργανισμό από την επιβλαβή δράση των ελεύθερων ριζών.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να αναφερθεί πως τα σύκα έχουν ελαφρώς υψηλότερη περιεκτικότητα σε σάκχαρα σε σχέση με άλλα φρούτα και συνεπώς, θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο από άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, χωρίς ωστόσο να απαιτείται πλήρης αποφυγή τους. Τέλος, το ενεργειακό τους περιεχόμενο ανέρχεται σε 75 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, ποσότητα που αντιστοιχεί σε δύο μέτρια σύκα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ