2018-09-08 08:56:20
Φωτογραφία για Να σταματήσουν οι νέες ρατσιστικές επιθέσεις φασιστοειδών στο Ρέντη
Από τον Αύγουστο προχώρησε ξανά σε δράση στη περιοχή του Ρέντη η φασιστική ομάδα η οποία είχε οργανώσει πάνω από τριάντα επιθέσεις το περασμένο χρόνο και διέκοψε μετά την

παρέμβαση του Δημοτικού συμβουλίου της Νίκαιας-Ρέντη. Τότε είχαμε καταγγείλει το παρακάτω:

“Αυτή η ομάδα κάνει περιπολίες τρόμου στις οδούς Μακρυγιάννη, Θεσσαλονίκης, Ιθάκης και στην Θηβών και χτυπάει με πέτρες, μπουκάλια ακόμη και νεράντζια τα σπίτια και μαγαζιά των μεταναστών σπάζοντας τζάμια και προκαλώντας ζημιές. Οι επιθέσεις γίνονται κατά τις βραδινές ώρες και μέχρι τώρα έχουν επιτεθεί σε περίπου τριάντα σπίτια, κάποιες φορές φορώντας κουκούλες.” Έχουν αποθρασυνθεί τόσο πολύ αυτή τη φορά που δεν φοράνε κουκούλες ακόμη.

Οι επιθέσεις λοιπόν γίνονται ξανά στην ίδια περιοχή και η Αστυνομία ενώ γνωρίζει ότι το επαναλαμβάνουν καθημερινά και συστηματικά δεν έχει συλλάβει τους δράστες. Πάνω από είκοσι σπίτια έχουν δεχθεί επιθέσεις ενώ υπάρχουν τραυματίες μετανάστες απο επιθέσεις στους δρόμους.


Είναι πρόκληση πέντε χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα τα φασιστοειδή να προχωράνε σε ρατσιστικά πογκρόμ στις γειτονιές μας.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας-Ρέντη, τα συνδικάτα, τους φορείς να απομονώσουν του φασίστες και να παρέμβουν για να μπει τέλος στις ρατσιστικές επιθέσεις.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο-συναυλία το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη με συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 5μμ, πορεία στη βουλή και συναυλία στο Σύνταγμα στις 7μμ
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ