2018-09-13 19:12:14
Φωτογραφία για Γιατί το iPhone Xr είναι πολύ φθηνότερο από το iPhone Xs
Στις 12 Σεπτεμβρίου, η Apple παρουσίασε το iPhone Xr , το πιο οικονομικό smartphone της εταιρείας στο έτος 2018. Κοστίζει από 749 δολάρια, αλλά για να επιτύχει μια τέτοια τιμή, η Apple έπρεπε να κάνει δυσάρεστους συμβιβασμούς.

Το iPhone Xr τοποθετείται σαν το καλύτερο smartphone για όσους δεν είναι έτοιμοι να αγοράσουν το iPhone Xs και το iPhone Xs Max . Έχει επίσης μια οθόνη χωρίς πλαίσιο, ένα περίβλημα από γυαλί, υποστήριξη για ασύρματη φόρτιση και οι προδιαγραφές του είναι ίδιες με τα ακριβότερα μοντέλα. Υπάρχουν όμως μειονεκτήματα, τα οποία προσπάθησαν να μην αναφερθούν στην παρουσίαση.

Εμφάνιση

Σε αντίθεση με τα iPhone Xs και το iPhone Xs Max, το iPhone Xr έχει οθόνη LCD.

Ένα άλλο πρόβλημα της οθόνης είναι η χαμηλή ανάλυση. Η οθόνη των 6,1 ιντσών έχει πυκνότητα εικονοστοιχείων 326 PPI. Αυτό δεν αρκεί, ειδικά σε σύγκριση με τα iPhone Xs και το iPhone 8 Plus, όπου η πυκνότητα των pixel είναι 458 και 401 PPI αντίστοιχα.


Ένα άλλο μειονέκτημα της οθόνης είναι η έλλειψη 3D Touch. Πολλοί χρήστες έχουν συνηθίσει στην τεχνολογία αυτή, επειδή απλοποιούν την αλληλεπίδραση με το smartphone. Στο iPhone Xr, αντί για 3D Touch, χρησιμοποιείται ενα υποκατάστατο λογισμικό. Αυτό δεν λειτουργεί σε όλες τις εφαρμογές, για παράδειγμα, ο δρομέας στο πληκτρολόγιο δεν μπορεί να μετακινηθεί με αυτόν τον τρόπο.

Κάμερα

Κατά την παρουσίαση, προσπάθησαν με κάθε δυνατό τρόπο να αποδείξουν ότι μία φωτογραφική μηχανή μπορεί να παράγει εικόνες της ίδιας ποιότητας με μια διπλή κάμερα. Αυτό είναι εν μέρει αληθές, διότι η πρόσθετη κάμερα δεν εμπλέκεται πάντοτε.

Το iPhone Xr μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες με θόλωση. Αλλά επειδή δεν υπάρχει δεύτερος φακός, οι εικόνες με θολό φόντο δημιουργούνται με τη βοήθεια λογισμικού και δεν λειτουργούν πάντα σωστά.

Όπως και τα παλαιότερα μοντέλα, το iPhone Xr έλαβε τη λειτουργία "Φωτισμός Πορτραίτου". Αλλά λόγω της έλλειψης μιας επιπλέον φωτογραφικής μηχανής, ο αριθμός των σκηνών μειώθηκε σε τρεις: φως της ημέρας, φως στούντιο, φως περιγράμματος.

Διπλό οπτικό ζουμ, αντίστοιχα, επίσης υποστηρίζονται και σε αυτό.

Προστασία από νερό και σκόνη

Το iPhone Xr προστατεύεται από το πρότυπο IP67. Αυτό σημαίνει ότι το smartphone μπορεί να αντέξει 30 λεπτά στο νερό σε βάθος 1 μέτρου.

Τα iPhone Xs και το iPhone Xs Max μπορούν επίσης να βυθιστούν στο νερό για 30 λεπτά, αλλά σε βάθος 2 μέτρων, επειδή προστατεύονται από το πρότυπο IP68.

Φόρτιση

Το iPhone Xr υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση. Η Apple λέει ότι το smartphone μπορεί να φορτίσει για 50% σε 30 λεπτά.Για ένα τέτοιο αποτέλεσμα είναι πιθανό εάν αγοράσετε έναν προσαρμογέα Apple USB-C Apple και ένα καλώδιο Lightning σε USB-C. Ωστόσο, σε ένα smartphone αν βάζετε έναν παλιό φορτιστή 5 watt, θα φορτίζει το iPhone Xr για τουλάχιστον δύο ώρες.

Θα μπορούσατε να κλείσετε τα μάτια σας σε αυτά τα μειονεκτήματα εάν γνωρίζετε πως το smartphone σας θα κοστίσει 749 δολάρια συν ΦΠΑ.
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ