2018-09-18 22:52:11
Φωτογραφία για Να κοιμηθώ στο ίδιο κρεβάτι με τον σκύλο μου;
Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και ένα από τα πιο αξιολάτρευτα πλάσματα στη γη. Παρόλο που μας αρέσει να  ταϊζουμε, να τον αγκαλιάζουμε και  φυσικά να τον αγαπάμε, δεν τον αφήνουμε να κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι με εμάς. Για όσους είστε λάτρεις των σκύλων, έχουμε καλά νέα. Ο τετράποδος φίλος σας μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα. Ο ύπνος με τα σκυλιά έχει συχνά θεωρηθεί ανθυγιεινή συνήθεια, αλλά έρευνες έχουν αποδείξει το αντίθετο.

Τα σκυλιά δεν μπορούν να εκφράσουν το πώς αισθάνονται, αλλά αν τους επιτρέψετε να μοιραστούν το κρεβάτι σας αυτό θα μπορούσε να σημαίνει τα πάντα για αυτά. Είναι ένας τρόπος να ενισχυθεί ο δεσμός μεταξύ ανθρώπου και σκύλου. Μερικά από τα οφέλη του ύπνου στο κρεβάτι περιλαμβάνουν:

Επίπεδα χαμηλού στρες

Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Missouri-Columbia, ο ύπνος με τον σκύλο σας, μπορεί να βοηθήσει σε χαμηλότερα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες. Μπορεί να λειτουργήσει ως αγχολυτικό για άτομα που θέλουν να χαλαρώσουν μετά από μια μακρά και επίπονη μέρα.


Σας δίνει άνεση

Τα σκυλιά μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε άνετα, απλά με το να είναι στη ζωή σας. Η αγκαλιά με ένα σκυλί ή ο ύπνος είναι αρκετά για να προσφέρουν την άνεση που χρειάζεστε. 'Ενα ζώο ξαπλωμένο δίπλα σας μπορεί να σας προσφέρει μεγάλη άνεση.

Σας ηρεμεί

Ένα άλλο όφελος από το να έχετε το σκυλί δίπλα σας τη νύχτα είναι ότι μπορεί να σας βοηθήσει να κατευνάσετε τα νεύρα σας. Μια έρευνα έχει αποδείξει ότι η ζωή με ένα σκυλί μπορεί να ενισχύσει τα επίπεδα της ωκυτοκίνης - της ορμόνης της αγάπης. Είναι μια χημική ουσία που παράγεται όταν ένα άτομο έχει συναισθήματα αγάπης και ευτυχίας.

Μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των διαταραχών ύπνου

Η παρέα που προσφέρει το κατοικίδιο σας, ενθαρρύνει την αίσθηση ηρεμίας, ανακουφίζει από το άγχος και σας δίνει μια αίσθηση προστασίας. Όλα αυτά τα συναισθήματα μπορούν να οδηγήσουν σε καλύτερο ύπνο και να βοηθήσουν αυτούς που υποφέρουν από αϋπνία. Την επόμενη φορά, προσπαθήστε να βάλετε το κατοικίδιό σας μαζί στο κρεβάτι για να κάνετε καλύτερο ύπνο.

Δίνει ζεστασιά

Σε όλους αρέσει το αίσθημα της ζεστασιάς και τι μπορεί να είναι καλύτερο από ένα σκυλάκι; Τα σκυλιά είναι άνετα πλάσματα,  είναι θερμόαιμα, και μόνο η ρυθμική αναπνοή τους, είναι αρκετή για να προσφέρει ζεστασιά σε ένα άτομο.

Βοηθά να καταπολεμήσετε την κατάθλιψη

Ο τρόπος ζωής που ζουν οι άνθρωποι στις μέρες μας μπορεί εύκολα να επηρεάσει την ψυχική τους υγεία και να οδηγήσει σε κατάθλιψη. Για κάποιον που πάσχει από κατάθλιψη, η σύνδεση με ένα ζωντανό ον μπορεί να είναι ευεργετική. Είναι πάντα καλό να έχετε κάποιον γύρω σας όταν περνάτε μία δύσκολη φάση στη ζωή.

Τα κουτάβια μπορούν να σας αγαπούν περισσότερο από οποιονδήποτε στον κόσμο, αν τα αγαπάτε και εσείς. Αν τους φέρεστε σωστά, μπορούν ακόμη και να είναι οι καλύτεροι φίλοι σας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ