2018-09-26 14:36:41
Φωτογραφία για ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΖΗΤΕΙ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ Α.Π.
Να συνεχίσει την έρευνα για την πυρκαγιά στο Μάτι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, παραγγέλλει η Εισαγγελέας του Αρείου Παγου. Μετά την έγγραφη παραγγελία που έδωσε να περιληφθεί στην ογκωδέστατη δικογραφία και το πόρισμα της Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης και τον σάλο που δημιουργήθηκε ότι καθυστερεί η έρευνα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, με παραγγελία της ζητεί να συνεχίσει την έρευνα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος, ο οποίος θα αποχωρούσε την 1η Οκτωβρίου από τη θέση, για να ολοκληρώσει την προκαταρκτική εξέταση και να αποδώσει ευθύνες στα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός, διευκρινίζει ότι το πόρισμα θα συσχετιστεί με τη δικογραφία για να λάβει γνώση ο κ. Ζαγοραίος και πως σε καμία περίπτωση, δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει η έρευνα, καθώς είναι στην κρίση του εισαγγελέα να προχωρήσει στο επόμενο κομβικό σημείο της έρευνας που είναι οι κλήσεις σε υπόπτους.


Είχαν προηγηθεί σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, με τη Νέα Δημοκρατία να χαρακτηρίζει «αδιανόητο» το «πάγωμα» της δικαστικής έρευνας. «Η είδηση ότι παγώνει η εν εξελίξει δικαστική έρευνα είναι αδιανόητη και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου φέρει ακέραιη την ευθύνη γι' αυτήν την εξέλιξη», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ. υπογραμμίζοντας πως «η εντολή της κ. Δημητρίου συνιστά αθέμιτη παρέμβαση στην ανεξαρτησία των εισαγγελικών λειτουργών στους οποίους έχει ανατεθεί η διεξαγωγή της προκαταρκτικής εξέτασης».

Αλλά και το Κίνημα Αλλαγής χαρακτήρισε «προκλητική» την «οποιαδήποτε απόπειρα μεθόδευσης καθυστερήσεων» στη δικαστική έρευνα για την φονική πυρκαγιά. «Δεν θα δεχθούμε και δεν θα επιτρέψουμε παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης για μια τραγωδία που συγκλόνισε την Ελλάδα και άφησε πίσω της 99 νεκρούς και ανείπωτο πόνο στις οικογένειές τους» σημείωσε το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Για «απροκάλυπτη παρέμβαση» της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου «να μπλοκάρει την εισαγγελική διερεύνηση» για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι έκανε λόγο το ''Ποτάμι'', κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «δεν ορρωδεί ούτε μπροστά στην εκατόμβη» των νεκρών.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ