2018-10-01 20:52:18
Φωτογραφία για Τι σημαίνει ότι το κρασί μας έχει άρωμα κερασιού;
Τα κεράσια έχουν ένα χαρακτηριστικό φρουτένιο χαρακτήρα, που συχνά αναπαράγεται τεχνητά για είδη ζαχαροπλαστικής και λικέρ Όταν πρόκειται για σημειώσεις γευσιγνωσίας κρασιού, είναι σημαντικό να διακρίνει κανείς τις διαφορετικές μορφές κερασιών και τις γεύσεις.

Τα κόκκινα κεράσια θεωρούνται μέρος του προφίλ γεύσης κόκκινου φρούτου και τα μαύρα κεράσια περιλαμβάνονται στην κατηγορία των μαύρων φρούτων. Και στις δύο αυτές περιπτώσει, τα κεράσια θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως όχι τόσο γλυκά σαν τα μούρα, αλλά πιο συμπυκνωμένα από τα σαρκώδη δαμάσκηνα, για παράδειγμα.

Τα κρασιά που φέρουν νότες τάρτας κερασιού περιλαμβάνουν Ιταλικά κρασιά από τον Βορρά, όπως τα κρασιά Barolo και Barbaresco του Piemonte που παράγονται από το σταφύλι Nebbiolo. Οι νότες κόκκινου κερασιού μπορούν να βρεθούν σε μερικά Τοσκανέζικα κρασιά Sangiovese από το Brunello di Montalcino και το Chianti. Το Ξινόμαυρο και το Αγιωργίτικο επίσης είναι δύο Ελληνικές ποικιλίες που φέρνουν αρώματα κόκκινου κερασιού ιδιαίτερα στη νεότητά τους.


Τα νεαρά κρασιά Pinot Noir μπορούν να περιλαμβάνουν μια ποικιλία από γεύσεις κερασιού από κόκκινο και μαύρο, ιδιαίτερα εκείνα της Νέας Ζηλανδίας, όπου μερικά από τα καλύτερα παραδείγματα συνδυάζουν κεράσι με νότες μαρμελάδας ή φράουλα για να αντισταθμίσουν τις γήινες νότες.

Ίσως το κρασί που σχετίζεται περισσότερο με τα κεράσια είναι το Beaujolais, ένα κόκκινο κρασί από το σταφύλι Gamay. Τα κεράσια σε αυτά τα κρασιά είναι συνήθως το προϊόν της ανθρακικής διαβροχής, μια διαδικασία κατά την οποία ολόκληρα τα σταφύλια σφραγίζονται σε ένα δοχείο γεμάτο με διοξείδιο του άνθρακα πριν από την κανονική ζύμωση. Αυτό βοηθά στη διατήρηση του φυσικά ζουμερού και φρουτώδους χαρακτήρα του Gamay.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ