2018-10-12 16:40:01
Φωτογραφία για ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018: Εντυπωσιακά φωτογραφικά καρέ του kranosgr
Του Ηλία Προύφα

Παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτη Ρήγα, της Υφυπουργού Εθνικής  Άμυνας, Μαρίας Κόλλια - Τσαρουχά, του Αν. Τομεάρχη Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιου Δημοσχάκη, του μέλους της επιτροπής Άμυνας της ΒτΕ, πρώην ΥΦΕΘΑ, Αθανάσιου Δαβάκη, Βουλευτών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της εκκλησίας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, η τελική άσκηση της ΤΑΜΣ ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018'', στο πεδίο βολής ''ΑΕΤΟΣ'', της Αλεξανδρούπολης.

Παρόντες ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και οι Αρχηγοί των 3 Γ.Ε, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης και Αντιπτέραρχος Χρίστος Χριστοδούλου.

Κύριοι σκοποί της ασκήσεως σύμφωνα με το σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ ήταν:

α.         Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργουμένης, από τις διεθνείς εξελίξεις, κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας.


β.         Η εφαρμογή διαδικασιών διοίκησης και ελέγχου Ενόπλων Δυνάμεων και η βελτίωση του επιπέδου ελέγχου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων.

γ.         Η εξάσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, καθώς και η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας τους στο ενοποιημένο πεδίο της μάχης.

δ.         Η εφαρμογή του συστήματος χειρισμού κρίσεων και του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού, καθώς και η δοκιμή σχεδίων οργάνωσης και λειτουργίας υπηρεσιών Πολιτικής Άμυνας και  Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).

ε.         Η ενεργός συμμετοχή και η επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων Εθνοφυλακής.
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ