2018-10-12 16:42:22
Φωτογραφία για Επίσπευση της δίκης της Χ.Α. ζητούν Σκουρλέτης και Γκίζι
Μετά το υπόμνημα των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής για επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής, ο Πάνος Σκουρλέτης και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και βουλευτής του Die

Linke, Γκρέγκορ Γκίζι, εκφράζουν την πρόθεσή τους να επισπευσθεί η διαδικασία.

Οι δύο πολιτικοί βρίσκονται μαζί με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία συμμετέχουν οι πρώην υπουργοί Νίκος Φίλης και Θοδωρής Δρίτσας, στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού για να παρακολουθήσουν τη σημερινή συνεδρίαση.

«Σκοπός είναι να σταλεί ένα ισχυρό αντιφασιστικό μήνυμα, καταδίκης της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής, ανήμερα και της επετείου απελευθέρωσης της Αθήνας από τους ναζί» ανέφερε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κυβερνώντος κόμματος.

Σε δηλώσεις του προς του δημοσιογράφους ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι πρέπει να «διεκδικήσουμε την καταδίκη των σύγχρονων απογόνων των κατακτητών και αυτοί δεν είναι άλλοι από τη Χρυσή Αυγή. Διεκδικούμε την καταδίκη της εγκληματικής της δραστηριότητας».


EUROKINISSI

«Τους λαούς τους ενώνει ο αγώνας για την ελευθερία και τη Δημοκρατία» τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης, ενώ, αναφερόμενος στο ζήτημα της επίσπευσης της διαδικασίας υπογράμμισε «Η Πολιτεία νομίζω οφείλει να κάνει ό,τι επιβάλλεται για να έχουμε το συντομότερο δυνατό την ολοκλήρωση της δίκης που θα αποτελέσει και μια δικαίωση για τον Παύλο Φύσσα και την οικογένειά του».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Γκρέγκορ Γκίζι δήλωσε «διαπιστώνω ότι σε όλο τον κόσμο υπάρχουν τάσεις προς τη Δεξιά τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη. Για αυτό η Αριστερά καλείται να προσελκύσει ξανά το ενδιαφέρον των ανθρώπων και να το αναζωογονήσει. Αυτό είναι το δικό μας καθήκον».

«Όταν κάτι δεν μας αρέσει δεν μπορούμε παρά να δράσουμε εναντίον του. Ενάντια στις πολιτικές πεποιθήσεις δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, όταν, όμως οι πολιτικές πεποιθήσεις συνδέονται και με εγκλήματα πρέπει να δρούμε» είπε ο κ. Γκίζι.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του τόνισε ότι «μία τέτοια δίκη πρέπει να πραγματοποιείται σύμφωνα με τις αρχές του κράτους δικαίου, θα μπορούσε ίσως να επιταχυνθεί λίγο. Είναι καλό αυτό που επιδιώκουν οι δικηγόροι, να υπάροχυν περισσότερες ημέρες δίκης την εβδομάδα για να έχουμε μία δικαστική απόφαση. Ως Γερμανός αισθάνομαι ιδιαίτερο χρέος να κάνω ό,τι μπορώ».

Δηλώσεις στην efsyn.gr

Λίγο νωρίτερα μιλώντας στην efsyn.gr, έξω από τις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, δήλωσαν:

Σία Αναγνωστοπούλου: Βρισκόμαστε εδώ επίσης γιατί η δίκη για τον Παύλο Φύσσα είναι η εμβληματική δίκη που θα δικαιώσει με θεσμικά και δημοκρατικά μέσα όχι μόνο τον Παύλο Φύσσα και την οικογένειά του αλλά την ίδια τη δημοκρατία. Ν. Φίλης: Η δίκη της Χ.Α. σηματοδοτεί την απόδοση δικαιοσύνης για τα θύματα της φασιστικής και ρατσιστικής βίας. Π. Σκουρλέτης: Θέλουμε να θυμίσουμε τα εγκλήματα του ναζισμού και ταυτόχρονα να απαιτήσουμε την απομόνωση και την καταδίκη των σημερινών απογόνων τους και να διεκδικήσουμε την τιμωρία της εγκληματικής δράσης της Χ.Α.

efsyn.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ