2018-10-12 21:20:24
Φωτογραφία για Οι επικίνδυνες συνέπειες της μόδας των selfies!
Σοκάρουν τα στοιχεία που αφορούν τους θανάτους που έχουν προκληθεί στην προσπάθεια να βγει μια selfie.

Σύμφωνα μα έρευνα από το ινδικό Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών, οι περισσότεροι θάνατοι λόγω selfies συνέβησαν σε Ινδία, Ρωσία, ΗΠΑ και Πακιστάν. Το 72% των θυμάτων ήταν άνδρες κάτω των 30 ετών και αυτό επειδή είναι πιο ριψοκίνδυνοι.

Οι ερευνητές συγκέντρωσαν στοιχεία από ειδήσεις για θανάτους από selfie από τον Οκτώβριο του 2011 έως το Νοέμβριο του 2017, όπου εκτιμάται ότι 259 άνθρωποι πέθαναν σε τέτοια περιστατικά, στην προσπάθειά τους να τραβήξουν την τέλεια και πιο ασυνήθιστη «σέλφι». Όπως διαπιστώθηκε, αν και οι γυναίκες τραβούν περισσότερες, οι άντρες είναι εκείνοι που θα ριψοκινδυνεύσουν για να βγάλουν μια selfie. Ο μέσος όρος των θυμάτων ήταν 23 ετών, ενώ από άποψη φύλου το 72,5% ήταν άνδρες και το 27,5% γυναίκες, σύμφωνα με τη μελέτη.

Οι πιο συνήθεις αιτίες θανάτου από selfie είναι ο πνιγμός, συγκρούσεις με οχήματα, πτώσεις, φωτιές, ακόμα και από επιθέσεις από άγρια ζώα, ηλεκτροπληξία ή πυροβολισμοί.


Τα περιστατικά αυξάνονται διαχρονικά, καθώς το 2011 υπήρχαν τρεις μόνο θάνατοι λόγω «σέλφι», ενώ το 2016 98 και το 2017 93 θάνατοι. Μάλιστα, ο πραγματικός αριθμός μπορεί να είναι αρκετά μεγαλύτερος (π.χ. ορισμένα θανατηφόρα τροχαία).

Η έρευνα καταλήγει ότι: «Νέοι και τουρίστες αισθάνονται την ανάγκη να ξεχωρίσουν, δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και λαμβάνοντας likes και σχόλια ως ανταμοιβή. Οι selfies  αυτές καθαυτές δεν είναι επικίνδυνες, αλλά η ανθρώπινη συμπεριφορά που τις συνοδεύει».

Οι ερευνητές προτείνουν να απαγορευθούν οι selfies σε τουριστικά αξιοθέατα, όπως οι κορυφές βουνών, οι γέφυρες και τα ψηλά κτίρια.

Πηγές: healthynews.gr, ΑΠΕ – ΜΠΕ
_ br />
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ