2018-10-13 14:45:13
Φωτογραφία για Αλλάζει μέρα και ώρα...
βγαίνει τελικά Δευτέρα 15 Οκτωβρίου στις 20.45 Επιζώντες: Μόνοι με την καταστροφή.

Η εκατόμβη της 23ης Ιουλίου

Μία έρευνα που ξεκίνησε μία εβδομάδα μετά τη μεγάλη τραγωδία στο Μάτι, Ραφήνα και Νέο Βουτζά παρουσιάζει ο Τάσος Τέλλογλου τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου στις 20.45 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Από την πρώτη στιγμή ο δημοσιογράφος βρέθηκε στις περιοχές που επλήγησαν και παρακολουθώντας τους κατοίκους που έμειναν πίσω και γλύτωσαν από τη φωτιά, αναζητά τον τρόπο που κατάφεραν να επιβιώσουν. Πώς αυτοί μπόρεσαν να γλιτώσουν μέσα από τις φλόγες, όταν κάποιοι άλλοι έχαναν τη ζωή τους; Ο Τάσος Τέλλογλου αφηγείται το χρονικό της φωτιάς μέσα από την εμπειρία 11 ανθρώπων. Οι άνθρωποι αυτοί συνθέτουν το χρονικό από τις 16.40 που ξέσπασε η πυρκαγιά στο Νταού Πεντέλης, μέχρι και τις 19.30 που οι τελευταίοι εγκατέλειψαν το Μάτι αλλά και στη συνέχεια την επιχείρηση διάσωσης που γινόταν στη θάλασσα.  Ανάμεσά τους υπάρχουν εκείνοι που έχασαν δικούς τους ανθρώπους, εκείνοι που έχασαν τις περιουσίες τους αλλά και κάποιοι που βρέθηκαν εκεί μόνο για να βοηθήσουν.


Την ώρα που το κράτος δεν μπορούσε να παρέμβει υπήρχαν κάποιοι που έμπαιναν και ξανάμπαιναν στη φωτιά και κατάφεραν να σώσουν δεκάδες ψυχές. Μέσα στις 11 αφηγήσεις και αυτή του Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελου Μπουρνού, που κάηκε το σπίτι της οικογένειάς του και ήταν ο πρώτος που είπε ότι υπάρχουν νεκροί. Στην εκπομπή παραδέχεται για πρώτη φορά ότι θα μπορούσε να είχε διαταχθεί η εκκένωση της περιοχής.

Η μεγάλη έρευνα του ΣΚΑΪ, από τον τόπο της μεγάλης τραγωδίας με τον Τάσο Τέλλογλου.

http://www.tvnea.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ