2018-10-15 21:42:28
Φωτογραφία για ΤΟ ΥΨΗΛΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΙΣ IPOs
Με το γεωπολιτικό θερμόμετρο να ανεβαίνει, βάζοντας φωτιά στις αγορές πετρελαίου και μετοχών, μεγάλες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο να βάλουν στον πάγο τα σχέδιά τους για εισαγωγή στο χρηματιστήριο. Το Άμπου Ντάμπι ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι αναστέλλει τα σχέδια για δημόσια προσφορά μεριδίου 25%, που ελέγχει στην ισπανική πετρελαϊκή Cepsa, εν μέσω ανησυχιών ότι δεν θα εξασφαλίσει ικανοποιητική τιμή διάθεσης των μετοχών. Η απογοήτευση είναι μεγάλη, καθώς υπολογιζόταν ότι θα ήταν η μεγαλύτερη αρχική δημόσια εγγραφή σε ευρωπαϊκό έδαφος εδώ και μία δεκαετία. 

Την περασμένη Παρασκευή η OCC Cable ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τα σχέδια για εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών στις αγορές, ενώ μία ημέρα νωρίτερα είχε προβεί σε ανάλογη ανακοίνωση η LeasePlan Corp, η οποία ευελπιστούσε να εξασφαλίσει από την IPO αποτίμηση έως και 7,4 δισ. ευρώ. 

Την περασμένη εβδομάδα έβαλε στον πάγο τα σχέδιά της για εισαγωγή της μονάδας Sonae MC η Soanae SGPS, ιδιοκτήτρια της μεγαλύτερης αλυσίδας Σούπερ Μάρκετ στην Πορτογαλία. «Θύμα» των έντονων αναταράξεων στις αγορές φαίνεται να είναι και η Tencent, η κορυφαία εταιρεία socia media της Κίνας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg αναστέλλει την αρχική δημόσια εγγραφή στις ΗΠΑ. 

Από την άλλη υπάρχουν και εκείνοι που στέκονται κόντρα στο ρεύμα. Η διοίκηση της Porsche, της πλέον επικερδούς μονάδας του ομίλου Volkswagen, ευελπιστεί ότι μία αρχική δημόσια εγγραφή θα της προσδώσει αξία έως και 70 δισ. ευρώ. Η National Atomic Company Kazatomprom, η μεγαλύτερη παραγωγός ουρανίου στον κόσμο, εξετάζει σοβαρά την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Και η Softbank έχει επιλέξει ήδη τις τράπεζες- αναδόχους για την δημόσια εγγραφή της ιαπωνικής μονάδας της κινητής τηλεφωνίας. 

naftemporiki.gr/Bloomberg 

«The New Daily Mail» 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ