2018-10-18 19:07:13
Φωτογραφία για Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η φρεγάτα “Φωκάς” παρενόχλησε το “Barbaros”
Για ακόμη μια φορά η Τουρκία προσπαθεί να στήσει σκηνικό έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, παρεμπόδισε την ελληνική φρεγάτα "Φωκάς", η οποία, όπως αναφέρει, "παρενόχλησε" το Μπαρμπαρός.   Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο, η ελληνική φρεγάτα παρενόχλησε το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός Χαϊρέτιν Πασά, προκαλώντας κρίση στη Μεσόγειο. Το Ανατολού, επικαλείται πηγές του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών οι οποίες αναφέρουν ότι στη συνέχεια το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας παρεμπόδισε και απομάκρυνε την ελληνική φρεγάτα.

Τουρκικές ιστοσελίδες κάνουν λόγο για «παρενόχληση» από πλευράς του ελληνικού πλοίου, ισχυριζόμενες ότι το «περιστατικό» έλαβε χώρα σε διεθνή ύδατα, παραβιάζοντας το διεθνές ναυτικό δίκαιο. Εν τω μεταξύ, απαντώντας στην ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ για το σεισμογραφικό ερευνητικό σκάφος "Barbaros" η Αγκυρα λέει ότι βρίσκεται σε τουρκική υφαλοκρηπίδα και ότι θα συνεχίσει τις έρευνές του.


 

H ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών

 

«Το Barbaros Hayreddin Pasa ξεκίνησε νέα σεισμική έρευνα το πρωί (18 Οκτωβρίου) στα Μεσογειακά μας παράλια στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ χθες είναι απολύτως ανυπόστατο βάσει του διεθνούς νόμου. Η επιμονή της Ελλάδας σε μη ρεαλιστικές κατηγορίες δεν θα καταλήξει σε κανένα άλλο κακό από το να ζημιώσει τις διμερείς σχέσεις και τη σταθερότητα της περιοχής.

Η Τουρκία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και τις εξουσίες της ηπειρωτικής μας υφαλοκρηπίδας με βάση το διεθνές δίκαιο. Σας συμβουλεύουμε να παραμείνετε μακριά από τις συμπεριφορές που μπορεί να προκαλέσουν κλιμάκωση στην περιοχή».

Στην ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στρεφόταν κατά της Άγκυρας, για την τουρκική NAVTEX.

πηγή: ant1news.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ