2018-10-22 10:21:21
Φωτογραφία για Η Όλγα απασφαλίζει ή όχι τα ΜΑΤ για επέμβαση στα Εξάρχεια; Τα ψεύδη του κ. αρχηγού- Μέρος 2ο
Διαβάσαμε με ιδιαίτερη προσοχή τη συνέντευξη της κ. Γεροβασίλη στην ΕΡΤ, τόσο το απομαγνητοφωνημένο κείμενο που δημοσιοποιήθηκε από το γραφείο Τύπου του

υπουργείου, όσο και σε μορφή ρεπορτάζ αναφορικά με τα όσα είπε στην κρατική τηλεόραση (enikos.gr) στις 20 του μήνα, όπου μεταξύ άλλων αναγράφονταν τα ακόλουθα εξής: "Η κ. Γεροβασίλη χαρακτήρισε μύθο και γελοιότητες όσα διαδίδουν συνδικαλιστές και αναπαράγει η αντιπολίτευση, ότι δηλαδή η ηγεσία δεν αφήνει τους αστυνομικούς να κάνουν την δουλειά τους, λέγοντας ότι όταν ο αστυνομικός επιχειρεί δεν ζητάει εντολή".

Το συγκεκριμένο απόσπασμα δεν υπάρχει στο απομαγνητοφωνημένο κείμενο. Αντί αυτού, υπάρχει η διαπίστωση- έγκληση στους συνδικαλιστές για τις κομμένες οργανικές θέσεις, κάτι που είχαμε ... "προσημειώσει" στο bloko.gr: "Σας είπα ποιος κατήργησε τις 6.700 οργανικές θέσεις στην αστυνομία. Μόνο που οι συνδικαλιστές θα ήταν σωστό να μας λένε, ποιος και πότε το έκανε. Ότι τις κατήργησε ο κ. Μητσοτάκης όταν ήταν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης".  


Ως εκ τούτου, δύο τινά μπορεί να ισχύουν. Είτε δεν το είπε η κ. υπουργός (πράγμα αμφίβολο) είτε σκόπιμα λογοκρίθηκε και αποσιωπήθηκε το συγκεκριμένο απόσπασμα, καθώς η ορθή ερμηνεία της απόφανσης, θα ήταν ότι από τη στιγμή που διαπράχθηκε το αδίκημα της επίθεσης στο ΑΤ της ομόνοιας και με δεδομένο ότι οι δράστες κατέφυγαν στην πλατεία Εξαρχείων, ήταν αυτονόητο και αναφαίρετο το καθήκον 6των αστυνομικών, να καταδιώξουν μέσα στην πλατεία τους εμπρηστές και να συλλάβουν όλους όσοι υπήρχαν στοιχεία κι ενδείξεις για ... μέθεξη στο πάρτι της φωτιάς. Συνεπώς, καλείται η ηγεσία της Κατεχάκη να διευκρινίσει εάν υπήρχε παρερμηνεία της δήλωσης και παραποίησης της, ή έγινε εσωτερική αλλοίωση των δηλώσεων της κ. υπουργού προκειμένου ακριβώς, να μην γίνει η ορθολογιστική μεθερμηνεία του πνεύματος και του τελεολογικούς νοήματος που εμπεριείχε.

Δοθείσης  της ευκαιρίας, είναι μία πρώτης τάξης αφορμή να επανέλθουμε στην ανακοίνωση διάψευσης της ΓΑΔΑ, στο ρεπορτάζ του bloko.gr " Καταγγελία αστυνομικών των ΜΑΤ: "Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ δεν μας άφησε να μπούμε στα Εξάρχεια για προσαγωγές και συλλήψεις" ", όπου στην ανακοίνωση αυτή δηλωνόταν τα εξής: "Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα όσα αναφέρονται σε σημερινή ανάρτηση ιστοσελίδας, σύμφωνα με τα οποία, αστυνομικοί δεν έλαβαν απάντηση – έγκριση σε αίτημα για μετάβαση αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή των Εξαρχείων για έρευνες, μετά το προχθεσινό περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας. Ουδέποτε και σε κανένα επίπεδο υποβλήθηκε τέτοιο αίτημα.Επισημαίνεται ότι, σε καμία περίπτωση δεν απαιτείται αίτημα για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας".

 Η τελευταία δήλωση, εναρμονίζεται πλήρως με όσα φέρεται να δήλωσε η κ. Γεροβασίλη, αλλά μάλλον ... παρακάμφθηκαν και αγνοήθηκαν στη μετάφραση. Επανερχόμενοι όμως στην επίμαχη ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, που υπαγόρευση ο κ. Ανδρικόπουλος, δράττουμε της ευκαιρίας να ρωτήσουμε τον κ. αρχηγό. Αφού είναι αυτονόητη κι επιβεβλημένη η κινητοποίηση της αστυνομίας για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας, γιατί δεν κινητοποιήθηκαν οι δύο διμοιρίες της Τοσίτσα και της Χαριλάου Τρικούπη, ώστε ν' αναχαιτίσουν, να παρεμποδίσουν τη διαφυγή και να συλλάβουν κάποιους από τους δράστες της έκνομης ενέργειας; Ποιος και μόνο ποιος μπορούσε να δώσει την εντολή, αλλά ουδέποτε την έδωσε, παρότι ρωτήθηκε όπως επιμένουν οι πηγές ενημέρωσης του bloko.gr; Απορία ψάλτου βηξ!!!

του Γιώργου Καραϊβάζ 
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ