2018-11-06 22:55:32
Φωτογραφία για Οι μετοχές της Apple πέφτουν λόγω της χαμηλής ζήτησης για iPhone XR
Λόγω της χαμηλής ζήτησης για τα νέα smartphones του iPhone XR, η κεφαλαιοποίηση των μετοχών της Apple έπεσε κάτω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, ενώ οι δείκτες έδειξαν τη μεγαλύτερη διήμερη πτώση σε έξι χρόνια.

Η εταιρεία της Καλιφόρνιας ζήτησε από τους κατασκευαστές των smartphones της Foxconn και Pegatron να μην επεκτείνουν την παραγωγή του "προσιτού" iPhone XR λόγω έλλειψης ζήτησης, αναφέρει η Nikkei Asian Review.

Κατά συνέπεια, οι ήδη υποτιμημένες μετοχές της Apple μειώθηκαν κατά 2,8% τη Δευτέρα, την 5η Νοεμβρίου. Αυτή είναι η ισχυρότερη διήμερη πτώση σε έξι χρόνια. Κατά τη διάρκεια δύο ημερών, οι μετοχές υποχώρησαν συνολικά σχεδόν στο 8%.

Ο κατασκευαστής των πιο ακριβών smartphones στον κόσμο κυκλοφόρησε το iPhone XR τον Σεπτέμβριο του 2018, μαζί με τα ακριβότερα XS και premium XS Max. Η συσκευή εισήχθη στην αγορά ένα μήνα αργότερα, στις 26 Οκτωβρίου.

Σε αυτό το σημείο, η αμερικανική εταιρεία δεν   προτίθεται να αυξήσει την κυκλοφορία νέων μοντέλων, αλλά θα αυξήσει την παραγωγή των προηγούμενων εκδόσεων του iPhone 8 και του iPhone 8 Plus. Η Apple θα κυκλοφορήσει 25 εκατομμύρια από αυτά τα smartphones αντί των αρχικά προγραμματισμένων 20 εκατομμυρίων. Είναι 20% φθηνότερα από το iPhone XR, που η ελάχιστη τιμή του στην Ελλάδα είναι στα 930 ευρώ.
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ