2018-11-08 23:33:22
Φωτογραφία για Συνεργασία ΓΕΑ και Ακαδημίας Αθηνών για το σύστημα ΙΡΙΔΑ
Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) και της Ακαδημίας Αθηνών, για την εγκατάσταση του ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης εγγράφων «ΙΡΙΔΑ».

Η συμφωνία υπεγράφη από τον Υπαρχηγό του Επιτελείου Υποπτέραρχο (Ι) Συμεών-Χαράλαμπο Ψιμούλη και τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Ακαδημαϊκό κ. Αντώνιο Κουνάδη. Η λειτουργία του συστήματος αναμένεται να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες.

Το σύστημα ΙΡΙΔΑ έχει αναπτυχθεί από το Κέντρο Μηχανογράφησης του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και χρησιμοποιείται επί τρία έτη στο σύνολο των Μονάδων της Πολεμικής Αεροπορίας, επιτυγχάνοντας σημαντικά επιχειρησιακά οφέλη, ελάττωση της γραφειοκρατίας και εξοικονόμηση πόρων. Το σύστημα ΙΡΙΔΑ έχει ήδη εγκατασταθεί και λειτουργεί στο Υπουργείο Εσωτερικών και στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού, ενώ αναμένεται η εγκατάστασή του και σε άλλες υπηρεσίες και οργανισμούς του Δημοσίου Τομέα.

Η Ακαδημία Αθηνών με την εγκατάσταση αυτού του πληροφορικού συστήματος θα διαχειρίζεται πλέον ηλεκτρονικά τα έγγραφά της, διευκολύνοντας σημαντικά και επιταχύνοντας το διοικητικό έργο της και θα είναι από τους πρώτους φορείς που θα εναρμονιστούν με τις απαιτήσεις του νομικού πλαισίου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Παράλληλα, αποκτά τη δυνατότητα ηλεκτρονικής διασύνδεσης και ανταλλαγής εγγράφων με αυτοματοποιημένο τρόπο με άλλους φορείς του Δημοσίου που διαθέτουν ή πρόκειται να αποκτήσουν το εν λόγω Σύστημα Πληροφορικής.
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ