2018-11-15 10:39:24
Φωτογραφία για Πυροσβέστες Στερεάς Ελλάδας:Υπηρεσία Επιχειρησιακού Αξιωματικού
Διαβάστε το έγγραφο τής Ένωσης Πυροσβεστών Στερεάς Ελλάδας: Κύριε Αρχηγέ, η ΠΕΠΥΔ Στερεάς Ελλάδας με το υπ’αριθμ. 3445 Φ.105.6/30.10.2018 έγγραφό της, διατάσσει από

30.10.2018, την διατήρηση της Υπηρεσίας του Επιχειρησιακού Αξιωματικού «ΚΡΟΝΟΣ», στους Νομούς της Περιφέρειας και μετά την λήξη της αντιπυρικής περιόδου, ενώ στους Νομούς Εύβοιας και Βοιωτίας ιδιαίτερα κρίνει αναγκαία την διατήρηση της Υπηρεσίας, όπως ίσχυε πρίν την 31.10.2018. Η διατήρηση του ισχύοντος καθεστώτος έχει ήδη δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού στην ειδικότητα του οδηγού των Αξιωματικών που εκτελούν την συγκεκριμένη Υπηρεσία, καθώς ορίζονται οδηγοί που εκτελούν την προγραμματισμένη βάρδιά τους, όταν η δυναμικότητα αυτών δεν ξεπερνάει τα δύο (2) άτομα ημερησίως. Με λίγα λόγια αποδυναμώνεται η επιχειρησιακή δυνατότητα των υπηρεσιών, για την εκτέλεση μιας υπηρεσίας κατά την χειμερινή περίοδο, που στην ουσία δεν υφίσταται και δεν προβλέπεται νομοθετικά, αφού η Υπηρεσία του «ΚΡΟΝΟΥ», εξαντλείται την 31.10.2018 με την λήξη της αντιπυρικής περιόδου
. Τα προβλήματα που παρατηρούνται από την διατήρηση της Υπηρεσίας αυτής, αφορούν κυρίως τις Υπηρεσίες της Π.Ε. Βοιωτίας (Π.Υ. Θηβών και Π.Υ. Οινοφύτων), που μετά την δυσλειτουργική και χωρίς άμεσα πρακτικά αποτελέσματα τροποποίηση του Σχεδίου Δασών έτους 2018, σύμφωνα με την οποία ορίζεται ένας «ΚΡΟΝΟΣ» από τις Υπηρεσίες αυτές, με σκοπό την κάλυψη μιας τεράστιας σε έκταση περιοχής, επιφέρει και σημαντικά προβλήματα στην καθημερινή υπηρεσία των οδηγών της συγκεκριμένης υπηρεσίας, εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης αυτών. Επίσης προβλήματα δημιουργούνται και στην Π.Υ. Καρπενησίου με την υπηρεσία των οδηγών οχημάτων.

              Κύριε Αρχηγέ, είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές υπηρεσίες της επικράτειας μεταξύ των οποίων και αρκετές εξ αυτών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όσον αφορά τις ελλείψεις σε προσωπικό και ιδίως στην κομβική και κρίσιμη ειδικότητα του οδηγού οχημάτων. Όπως επίσης γνωστό σε όλους είναι, ότι κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, η αναπλήρωση των κενών με τις συνεχείς επιφυλακές,  δημιουργεί συνθήκες μεγάλης σωματικής και ψυχολογικής κόπωσης, αφού η Περιφέρειά μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της στατιστικής των συμβάντων που εκδηλώνονται ανά την επικράτεια.

              Δεν κατανοούμε πραγματικά πως η συνέχιση της Υπηρεσίας του «ΚΡΟΝΟΥ» με τις συνθήκες λειτουργίας της αντιπυρικής περιόδου και κατά την χειμερινή περίοδο σε Υπηρεσίες και Κλιμάκια, εμπεδώνουν την οργανωσιακή κουλτούρα και συμβάλουν στην ορθολογικότερη διαχείριση των ανθρωπίνων πόρων, όπως αναφέρεται στο προαναφερόμενο έγγραφο, αφού μόνο επιπλέον προβλήματα δημιουργεί, ιδίως σε κάποιες υπηρεσίες.

            Μετά από τα παραπάνω παρακαλούμε όπως εξετάσετε το θέμα που προκύπτει από την εκτέλεση της συγκεκριμένης Υπηρεσίας και των παρεπόμενων, που δεν ορίζεται στο άρθρο 44 του Π.Δ. 210/1992, αφού τα καθήκοντα είναι συγκεκριμένα (αφορούν στην μετάβαση του ΚΡΟΝΟΥ σε εκδηλούμενη πυρκαγιά και ανάληψη συντονισμού μέχρι την άφιξη του αρμοδίου Διοικητή όπως και στον έλεγχο των περιπολικών οχημάτων και των παρατηρίων).   

                                           

Για το Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

       ΜΙΧΟΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                               ΥΦΑΝΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ