2018-11-16 20:23:28
Φωτογραφία για Mεσσηνία: Επιτέθηκαν σε 92χρονη με αγριότητα για 11 ευρώ
Με αγριότητα για μόλις 11,7 ευρώ φέρθηκαν σε μια 92χρονη δύο αδέλφια Ρομά, οι οποίοι της επιτέθηκαν στον κήπο του σπιτιού της. Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για ληστεία, αν και οι ίδιοι υποστήριξαν ότι πράγματι μπήκαν για να πάρουν τα λεφτά, αλλά αρνήθηκαν ότι άσκησαν βία στη γιαγιά, υποστηρίζοντας πως τρόμαξε όταν τους είδε, έπεσε κάτω και αυτοί πήγαν να τη… βοηθήσουν.

Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας τους έκρινε ενόχους για ληστεία από κοινού. Τον 21χρονο, αφού του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικία, καθώς τότε ήταν 19 ετών, του επέβαλε φυλάκιση 4 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη (αν και η εισαγγελέας πρότεινε να μην έχει), υπό τον όρο όλο αυτό το διάστημα να βρίσκεται υπό την επιμέλεια και εποπτεία επιμελητή κοινωνικής αρωγής και να παρουσιάζεται μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του. Ο μεγαλύτερος αδελφός καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 7 ετών, δεν του αναγνωρίσθηκε κανένα ελαφρυντικό και καθώς απορρίφθηκαν όλα τα αιτήματα για ελαφρυντικά, οδηγήθηκε στις φυλακές.


 

Για 11 ευρώ

 Ο γιος της 92χρονης κατέθεσε ότι το 2016 πρωινές ώρες η μητέρα του ήταν στον κήπο του σπιτιού της  και δέχτηκε επίθεση από τους δύο νεαρούς. Την έριξαν κάτω και την άρπαξαν από το πρόσωπο. Μάλιστα, όπως είπε, οι μελανιές από το πρόσωπό της έκαναν 10 μέρες να φύγουν, ενώ όταν έφτασε αυτός τη βρήκε πολύ τρομαγμένη και σε άσχημη κατάσταση.

Οι δράστες στη συνέχεια έσπασαν τις γρίλιες από το παράθυρο μπήκαν στο σπίτι και πήραν 11,7 ευρώ! Ευτυχώς, όπως είπε, εκείνη τη στιγμή πήγαινε ο αδελφός του  σπίτι και αυτοί τράπηκαν σε φυγή.

 

Απολογίες

 Στην απολογία του ο 21χρονος Ρομά παραδέχτηκε ότι μπήκαν στο σπίτι, γιατί χρειάζονταν 20-30 ευρώ για να πάρουν φάρμακα στη μάνα τους, αλλά ότι η γιαγιά τρόμαξε όταν τους είδε, έπεσε κάτω και αυτοί πήγαν να τη βοηθήσουν. Επίσης, ότι δεν της έκλεισαν το στόμα και ότι της είπαν να μη μιλάει, «για να της δώσουν νεράκι να πιεί να συνέλθει…»! Τότε, όπως είπε, είδαν έναν άντρα να έρχεται με ένα ξύλο και έφυγαν.

Ο αδελφός του ισχυρίσθηκε επίσης τα ίδια, λέγοντας πως δεν πήγαν για να κάνουν κακό στη γιαγιά.

 

Της Βίκυς Βετουλάκη

 

Πηγή: tharrosnews.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ