2018-11-22 22:17:13
Φωτογραφία για Ο καλός ο βομβιστής ήταν πρώτα ατζαμής
Πολλοί έσπευσαν να ειρωνευτούν τους «πρωτάρηδες» που κατασκεύασαν από… πλακατζίκια τον εκρηκτικό μηχανισμό που εν συνεχεία τοποθέτησαν σε κατσαρόλα έξω από το σπίτι του εισαγγελέα Ντογιάκου. Γιουχάιζαν τους ατζαμήδες για την αποτυχημένη συνδεσμολογία. Δεν θα αναφερθώ στους «Πυρήνες» που ξεκίνησαν χαλαρά με γκαζάκια και σε μία διετία έγιναν ο εφιάλτης της ΕΛ.ΑΣ., αναβαθμίζοντας θεαματικά την επιχειρησιακή τους δράση.

 

Θα αναφερθώ όμως στην περίπτωση ενός «δικού» μας παιδιού, Κρητικού, το οποίο κινείται από την εφηβεία του στην παραβατικότητα. Με τον καιρό ο «ατζαμής» Κρητικός αναβάθμισε και εκείνος την επιχειρησιακή του δράση και έγινε εξπέρ στο είδος του. Μπορεί τα γράμματα να μην τα έπαιρνε, όμως αποδείχτηκε καλός μαθητής στο… σχολείο της παρανομίας.

 

Η πρώτη του προσπάθεια ανατίναξης ΑΤΜ ήταν σκέτο… ναυάγιο. Περίμενε ο έρμος λίγο πιο πέρα να ακούσει το «μπαμ», όμως ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που είχε κατασκευάσει αποδείχτηκε «τζούφιος».


 

Και εκεί που έξυνε την κεφαλή του και προσπαθούσε να καταλάβει τι πήγε στραβά, είδε το φως το αληθινό διά στόματος αστυνομικού διευθυντή, παρακαλώ! Το εξομολογήθηκε ο ίδιος και άφησε άφωνο το ακροατήριο. «Είδα στην τηλεόραση ότι είχα κάνει λάθος γιατί είχα τοποθετήσει το καλώδιο από πίσω και μπλόκαραν οι κασετίνες. Το είπε ο αστυνομικός διευθυντής σε συνέντευξη στους δημοσιογράφους και με διαφώτισε – να είναι καλά!».

 

Από εκείνη την πρώτη  απόπειρα ανατίναξης, ο κρητικός της ιστορίας μας όχι μόνο εξελίχθηκε αλλά πήρε και μάστερ με τα χρόνια. Μέχρι και… μαθήματα περί εκρηκτικών παρέδωσε από το εδώλιο του κατηγορουμένου  στους δικαστές και στους αστυνομικούς, τους οποίους εν ολίγοις αποκάλεσε «άσχετους».

 

Έφθασε μάλιστα στο σημείο, σε περίπτωση άλλης ανατίναξης ΑΤΜ, να καρφώσει στην ψύχρα τον μάρτυρα-αστυνομικό, ο οποίος κατέθεσε ότι χρειάστηκαν περίπου τέσσερα λεπτά για να μεταβούν οι δυνάμεις στο συμβάν που είχε προκαλέσει ο κατηγορούμενος, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τον συλλάβουν.

 

«Κάνετε λάθος» πετάχτηκε ο Κρητικός.  «Σας έφυγα γιατί κάνατε ακριβώς 13 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα. Γι’ αυτό σας έφυγα. Ήμουν απέναντι και έβλεπα». Ας μην προτρέχουμε λοιπόν. Και οι «επαγγελματίες» κάποτε υπήρξαν πρωτάρηδες. Μπρίκια κολλάμε;

 

Πηγή: patris.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ