2018-11-25 10:51:33
Φωτογραφία για Μπαρνιέ: Ώρα να αντιμετωπίσουν όλοι τις ευθύνες τους
Τώρα είναι η ώρα που όλοι πρέπει να αντιμετωπίσουν τις ευθύνες τους, δήλωσε ο Μισέλ Μπαρνιέ προσερχόμενος στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το Brexit. Θα παραμείνουμε σύμμαχοι, εταίροι και φίλοι, δήλωσε.

Από την πλευρά του, ο Ολλανδός Πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε σχολίασε πως η συμφωνία για το Brexit είναι «κακή είδηση, αλλά ισορροπημένη και για τις δυο πλευρές». Τόνισε πως η συμφωνία είναι ένα αποδεκτό αποτέλεσμα για την Ε.Ε., αν και ο ίδιος «μισεί» το Brexit. Κανένας δεν κερδίζει από το Brexit, όλοι χάνουν, συμπλήρωσε. Ο ίδιος εκτίμησε πως το βρετανικό κοινοβούλιο θα εγκρίνει τη συμφωνία.

Η Πρόεδρος της Λιθουανίας, Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε, προσερχόμενη στη σύνοδο, δήλωσε πως το Ηνωμένο Βασίλειο είναι αυτό που θα αποφασίσει αν θα αποδεχθεί το deal που θα συμφωνηθεί σήμερα, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει τίποτα καλό στη συμφωνία για το Brexit για καμία πλευρά». Η ίδια είπε πως οτιδήποτε μπορεί να συμβεί αν το βρετανικό κοινοβούλιο απορρίψει τη συμφωνία της Ε.Ε.: Θα μπορούσε να υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα, νέες εκλογές στη Βρετανία ή νέες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Βρετανίας και της Ε.Ε.

ΑΜΠΕ/Reuters«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ