2018-12-04 08:29:30
Φωτογραφία για Το Android χρειάζεται tablet-friendly εφαρμογές
Τα Android tablets είναι νεκρά. To καρφί στο φέρετρο αποτέλεσε το Google Pixel Slate, όχι το πρώτο Chrome OS tablet αλλά το πιο αξιοσημείωτο. Με το Chrome OS να μπορεί να τρέξει Android apps και να διαθέτει form factors στο στυλ του tablet, πρακτικά δεν υπάρχει λόγος να έχεις ένα Android tablet πλέον. Εκτός και αν μιλάμε για φθηνά Android tablets, από λιγότερο γνωστά brands. Ωστόσο όμως, η πλατφόρμα της Google χρειάζεται tablet-friendly apps αν θέλει να επιβιώσει από το μέλλον του Chrome OS. Τα Android apps μπορεί να τρέχουν σε μεγαλύτερες οθόνες, είτε αυτό είναι ένα tablet είτε ένα desktop. Ωστόσο το τρέξιμο, κάποιες φορές περιλαμβάνει απλά την προβολή μια μεγαλύτερης (μεγεθυμένης) έκδοσης του app.

Η υποστήριξη των Android εφαρμογών για τα tablets είναι άθλια στην καλύτερη, ανύπαρκτη στη χειρότερη. Λίγο μετά τη διάθεση του Honeycomb, η Google είχε δώσει στους developers τα APIs και τα εργαλεία που χρειάζονταν για να σχεδιάσουν τις δικές τους εφαρμογές για διαφορετικά μεγέθη οθονών
. Πολλοί λίγοι όμως app developers έκαναν την προσπάθεια να ενημερώσουν τις εφαρμογές για τον κόσμο του Android tablet. Ίσως θεώρησαν ότι αυτός ο κόσμος δεν θα ερχόταν ποτέ. Χωρίς την ύπαρξη πολλών tablet-friendly εφαρμογών, τα Android tablets έμοιαζαν … ανέκδοτο σε σύγκριση με τα iPads. Και η ίδια η Google από την αρχή δεν είχε ενθουσιαστεί και πολύ με τον συγκεκριμένο χώρο. Παρά τις κάποιες προσπάθειες από την Samsung, Huawei, LG και Amazon, η χρήση των Android tablets ποτέ δεν απογειώθηκε. 

Με το Chrome OS να υποστηρίζει Android apps, το Android λαμβάνει ακόμη μια ευκαιρία στα tablets σωστά; Και πράγματι, τα Android apps στο Chrome OS δημιούργησαν μια συμβιωτική σχέση, με το Android να παρέχει στο Chrome OS, τα apps που τόσο πολύ χρειάζεται και το Chrome OS να παρέχει στο Android ένα περιβάλλον χρήσης που έχει ως κατεύθυνση την παραγωγικότητα.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ